HomeHL-9Παραλύει ο δημόσιος τομέας…λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Παραλύει ο δημόσιος τομέας…λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τα νέα μέτρα, που προωθεί η Κυβέρνηση στον εργασιακό και ασφαλιστικό τομέα.

Κατά τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση πρόκειται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σε επίπεδο Ηρακλείου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα Λιοντάρια. Λόγω της απεργίας νοσοκομεία και κέντρα υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ θα υπολειτουργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία.

Για το λόγο αυτό, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων τους λόγω της απεργίας και οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ “Περίπου κατά 370.000 άτομα μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2011 μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα το 2011 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανερχόταν σε 936.000, ενώ σήμερα μαζί με τους ένστολους είναι 567.000.

Με αυτό τον τρόπο οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θέλουν να καταδείξουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα και να αιτιολογήσουν το αίτημα τους για ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κυρίως στο χώρο της Υγείας της Παιδείας των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Επίσης κάνουν λόγο για «εργασιακή ζούγκλα», «εργασιακό μεσαίωνα» και σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση