HomeHL-9Παρουσιάστηκε η κάρτα μέλους της ΝΔ στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Παρουσιάστηκε η κάρτα μέλους της ΝΔ στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Στο επίκεντρο και η διοργάνωση Πολιτικών Ακαδημιών στελεχών στην Κρήτη

Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου παρουσία του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ Βουλευτή κ. Λευτέρη Αυγενάκη, της διοίκησης της ΝΟΔΕ και του Προέδρου κ. Καλλέργου Βουλγαράκη, στελεχών του κόμματος και αυτοδιοικητικών στελεχών. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η Διοργάνωση Πολιτικών Ακαδημιών Στελεχών στην Κρήτη και η Κάρτα μέλους της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον, έγινε απολογισμός των εκλογών  του ΤΕΕ και προετοιμασία για τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου καθώς επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό δράσεων των κατά τόπους ΔΗΜ.Τ.Ο. του νομού.

node-karta-melous

Ο Γραμματέας ΠΕ – Βουλευτής Ηρακλείου κ Λ. Αυγενάκης, παρουσιάζοντας την Κάρτα Μέλους της ΝΔ ανέφερε «Ο σεβασμός στο φορολογούμενο αποτελεί σταθερή θέση της Νέας Δημοκρατίας. Από τα δικά του χρήματα, στηρίζονται οικονομικά τα πολιτικά Κόμματα. Για αυτό, οφείλουν να λογοδοτούν και να διασφαλίζουν την ορθή διαχείριση αυτών των πόρων. Η Νέα Δημοκρατία αναδιοργανώνεται, βάζει τάξη στα οικονομικά της και απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.  Καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται στη χώρα, αποκτώντας την Κάρτα Μέλους του Κόμματος. Η διαφάνεια είναι αίτημα της κοινωνίας. Είναι, όμως, και απαραίτητη προϋπόθεση για να δομήσουμε στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών Κομμάτων και πολιτών.

Αναφορικά με την Κάρτα Μέλους της ΝΔ:

Το κόστος συνδρομής για ένα χρόνο είναι 12 ευρώ. Για δύο έτη, η Κάρτα Μέλους κοστίζει 22 ευρώ ενώ για τρία έτη το αντίτιμο είναι 30 ευρώ.

Η Κάρτα Μέλους προσφέρει τις εξής δυνατότητες:

  1. Δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές διαδικασίες
  2. Δικαίωμα υποψηφιότητας για τα κομματικά όργανα
  3. Δικαίωμα συμμετοχής σε εκδηλώσεις ειδικά για τα μέλη της
  4. Πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα μελών για τις προτάσεις της
  5. Προσωποποιημένη σελίδα μέλους στον ιστότοπό της

Τα οικονομικά δεδομένα:

«Τους τελευταίους 10 μήνες καταβάλλουμε μια τιτάνια προσπάθεια να βάλουμε σε τάξη το σπίτι μας.

Σε αυτό το πλαίσιο:

  • Μειώσαμε τα λειτουργικά κόστη κατά 70%
  • Ξεκινήσαμε την καμπάνια «λίγα από πολλούς»
  • Εφαρμόσαμε πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά μας
  • Ψηφίσαμε νέο καταστατικό, που απαγορεύει τον τραπεζικό δανεισμό του κόμματος
  • Κάνουμε πράξη καθημερινά το σύνθημα «η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της».

Η διαφάνεια είναι αίτημα της κοινωνίας. Είναι, όμως, και απαραίτητη προϋπόθεση για να δομήσουμε στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών Κομμάτων και πολιτών.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι απαράβατος κανόνας η τήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Οι ετήσιες δαπάνες της Νέας Δημοκρατίας ανέρχονται σε 8.200.000 ευρώ. Στόχος είναι εντός τριετίας να μειωθούν κατά 70% στα 2.500.00 ευρώ ετησίως. Με σταθερά βήματα, προχωρούμε προς τα εκεί.

Το πρώτο βήμα έγινε με τη μετακόμιση των κεντρικών γραφείων του Κόμματος. Το μηνιαίο ενοίκιο, που έφτανε τα 95.000 ευρώ, μειώθηκε σε 9.800. Η ετήσια εξοικονόμηση πόρων από αυτήν την παρέμβαση και μόνο υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Το δεύτερο βήμα είναι οι περικοπές δαπανών και η μείωση της μηνιαίας μισθοδοσίας. Με σεβασμό στην εργατική νομοθεσία, υλοποιούμε αυτήν τη διαδικασία.

Το τρίτο βήμα είναι το άνοιγμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες να στηρίξουν στην πράξη τη Νέα Δημοκρατία, μέσω δωρεών και μικρών χορηγιών. Η διαδικτυακή πλατφόρμα http://my.nd.gr/ επιτρέπει στο κοινό να συμβάλει οικονομικά, μέσα από μια απολύτως διαφανή διαδικασία.

Στην προσπάθειά μας για εξυγίανση, δεν περισσεύει κανείς. Αρωγός είναι κάθε πολίτης. Γιατί η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της.

Ακούει την κοινωνία. Λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες. Παράγει πολιτική για τις ανάγκες των πολλών. Με τη στήριξη και τη συμμετοχή των πολλών.»

Διαφήμιση