HomeHL-9Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο – 35 προσαγωγές, 5 συλλήψεις

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο – 35 προσαγωγές, 5 συλλήψεις

Εξιχνιάστηκαν 18 κλοπές και βρέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας.

Δεκάδες αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες κι ελέγχους με αποτέλεσμα να προσαγάγουν στο αστυνομικό τμήμα 35 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 5, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 13 ατόμων και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξιχνιάστηκαν συνολικά 18 κλοπές, τέσσερις απόπειρες κλοπής ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 270 γραμμάρια χασίς, ένα κυνηγετικό όπλο κι ένα αεροβόλο όπλο.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση και οι… συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί και συμμετείχαν άνδρες της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων.

Οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» τα σπίτια στα οποία έμεναν τα 35 άτομα που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ηλικίας από 20 έως 79 ετών.

Από τους προσαχθέντες πέντε άτομα συνελήφθησαν – συγκεκριμένα τρεις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας από 34 έως 61 χρόνων – για ναρκωτικά και όπλα.

Παράλληλα συνελήφθη και μία 57χρονη γυναίκα καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου για το αδίκημα της κλοπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και δύο άτομα – 39χρονος και 34χρονος – που είχαν επιτεθεί σε έναν 18χρονο και τον είχαν τραυματίσει στις 30 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

277,8 γραμμάρια κάνναβης, κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο όπλο, 3 μαχαίρια, ηλεκτρονικός υπολογιστής και τμήματα όπλου.

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών και εξαπάτησης ηλικιωμένων

Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονταν και άτομα τα οποία είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών ενώ εξιχνιάστηκαν και υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν είναι:

  • 14 κλοπές τις οποίες είχε διαπράξει ένας 33χρονος από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο σε 14 σπίτια στο Ηράκλειο. Ο 33χρονος είχε κλέψει χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά είδη με την συνολική αξία να ξεπερνά τις 40.000 ευρώ!
  • Μία συμμορία εννέα ατόμων – ηλικίας από 17 έως 55 χρόνων – είχαν «ανοίξει» δύο σπίτια κι είχαν επιχειρήσει να κλέψουν άλλα τέσσερα σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.
  • Μία 28χρονη, με την μέθοδο της απασχόλησης, εξαπάτησε 78χρονο στις 27 Ιουλίου και του έκλεψε 350 ευρώ.
  • Ένας 31χρονος έκλεψε από αποθήκη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο διάφορα είδη αξίας 2.300 ευρώ. Το συμβάν έγινε στις 16 Νοεμβρίου.
  • Τέλος, ένας 38χρονος εξαπάτησε μία 88χρονη γυναίκα και της έκλεψε 650 ευρώ σε μετρητά.

Για όλες τις παραπάνω υποθέσεις έχουν σχηματιστεί δικογραφίες.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση