HomeΚΡΗΤΗ«Η παροχή κοινωνικών επιδομάτων δεν είναι λύση»

«Η παροχή κοινωνικών επιδομάτων δεν είναι λύση»

Ομιλία του Λ. Αυγενάκη στο Φόρουμ για την Κοινωνική Πρόνοια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  το 3ο Φόρουμ για την Κοινωνική Πρόνοια με την επιμέλεια του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΝΔ. Στις εργασίες του φόρουμ που είχε την μορφή ανοικτής δημόσιας συζήτησης τοποθετήθηκε και ο Γραμματέας της Π.Ε. Ν.Δ.- Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ Αυγενάκης, αρχικά συνεχάρη τον απερχόμενο Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας του Κόμματος κ. Βασίλη Οικονόμου, ενώ παράλληλα ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Τομεάρχη κ. Γιάννη Βρούτση.

Στην  τοποθέτηση του ο Γραμματέας του Κόμματος ανέδειξε το ζήτημα της συνεχούς φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας, για το οποίο τόνισε πως «… η λύση δεν βρίσκεται στην παροχή κοινωνικών επιδομάτων, αλλά στην επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου από τους ίδιους του Έλληνες πολίτες. Η ορθή κατανομή πλούτου και ευημερία θα έρθουν στην ελληνική κοινωνία ως απόρροια του προγράμματος που προτείνει ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από μεταρρυθμίσεις που εξαλείφουν κάθε είδους παθογένειες και οδηγούν σε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας».

img_3824jpg

Βασικά σημεία της ομιλίας:

«Η βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας από την πολιτική της «περήφανης διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κλείσιμο των τραπεζών, τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό (…) έχουν ως συνέπεια τη δημιουργία αβάσταχτων οικονομικών καταστάσεων που οδηγούν στη φτώχεια και την ανέχεια.

 

Η ΝΔ μέσα από την κοινωνική δράση «Κανένας στο Περιθώριο» πραγματοποίησε επισκέψεις σε 400 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλους τους νομούς, σε όλη τη χώρα. Στόχος μας να συνομιλήσουμε με τους πρωτεργάτες της κοινωνικής συνοχής και προσφοράς, να καταγράψουμε τα προβλήματά τους και να μεταφέρουμε αυτή την εμπειρία στη Γραμματεία Προγράμματος και μετέπειτα βέβαια την αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ.

Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι στον πυρήνα της ιδεολογίας μας. Η θέση μας είναι ότι τα επιδόματα και οι παροχές πρόνοιας δεν είναι λύση, αλλά δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η δημιουργία πλούτου και η κατανομή του πλούτου αυτού σε όλη την κοινωνία. Χρειαζόμαστε επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάπτυξη, ώστε οι πολίτες μας να παράγουν πλούτο και να μην έχουν ανάγκη επιδόματα και παροχές πρόνοιας.

Η Νέα Δημοκρατία, υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργεί ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στις μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις που η σημερινή κυβέρνηση κωλυσιεργεί και το κυριότερο: που δεν πιστεύει.  Μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην προαγωγή της ανάπτυξης και δεν επικεντρώνονται σε πολιτικές λιτότητας. Μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην προσέλκυση επενδύσεων και δεν αρκούνται στην διαιώνιση της γραφειοκρατίας.

Προτείνουμε μεταρρυθμίσεις για τους πολλούς που θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για όλους, θα φέρουν επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα εξαλείψουν τη φτώχεια και θα ανακτήσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στη δύναμη της πολιτικής ως την τέχνη του εφικτού που βελτιώνει τη ζωή τους.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση