HomeHL-EconomyΝτράγκι: Αναγκαία η συνεχής νομισματική στήριξη

Ντράγκι: Αναγκαία η συνεχής νομισματική στήριξη

Για να φτάσει ο πληθωρισμός στα επιθυμητά επίπεδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την νομισματική πολιτική της ΕΚΤ υπερασπίστηκε ο διοικητής της, Μάριο Ντράγκι, στην καθιερωμένη ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ΕΚΤ πρέπει να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα νομισματικής στήριξης για να φέρει τον πληθωρισμό κοντά στον στόχο του 2%, είπε χαρακτηριστικά.

«Η επιστροφή του πληθωρισμού κοντά στον στόχο επαφίεται στην διατήρηση του τρέχοντος, άνευ προηγουμένου, επιπέδου νομισματικής στήριξης παρά το γεγονός ότι το κενό στο ΑΕΠ κλείνει» πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό και εμμένουμε στη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε τον βαθμό της νομισματικής πολιτικής που χρειάζεται για να διασφαλίσουμε μια βιώσιμη σύγκλιση του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2% μεσοπρόθεσμα» επανέλαβε.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη έχουν αυξηθεί, υπογράμμισε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής, απευθύνοντας έκκληση για μια αποφασιστική και συντονισμένη απάντηση.

«Τώρα, είναι πιο σημαντικό και αναγκαίο από ποτέ, η Ευρώπη να απαντήσει με συνεκτικό και αποφασιστικό τρόπο στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει» υπογράμμισε σε ομιλία που έδωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο ίδιος επικαλέστηκε τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ιταλίας Κάρλο Αζέλιο Κιάμπι, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι «αν δράσουμε μόνοι μας θα βρεθούμε στο έλεος γεγονότων μεγαλύτερων από εμάς, γεγονότων που απειλούν την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Ο κ. Ντράγκι κάλεσε τα κράτη μέλη να εντείνουν τις προσπάθειες στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής μιας δημοσιονομικής πολιτικής που θα είναι πιο φιλική προς την ανάπτυξη.

Newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση