HomeHL-9Ημερίδα για την αναπτυξιακή προοπτική στην Κρήτη

Ημερίδα για την αναπτυξιακή προοπτική στην Κρήτη

Σε διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης για τη μετάβαση στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διημερίδα «Ελλάδα – Κρήτη 2021: Το Νέο Αναπτυξιακό Πρότυπο και η Μετάβαση σε Αυτό»  που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και το Σύλλογο Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Την 1η ημέρα της διημερίδας, όπου χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, παρουσιάστηκε το βιβλίο της διαΝΕΟσις  «Χάρτης Εξόδου από την Κρίση. Ένα νέο Παραγωγικό Μοντέλο για την Ελλάδα» όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους τέσσερις σημαντικούς τομείς ανάπτυξης της Κρήτης: αγροδιατροφικό, τουριστικό-πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και γνώσης.

Δείτε φωτογραφίες 

Τη δεύτερη ημέρα οργανώθηκαν στρογγυλά τραπέζια συζήτησης, θεματικά ανά τομέα ανάπτυξης του νησιού, με τη συμμετοχή του κοινού και εκπροσώπων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων. Κατά τη συζήτηση επί του Περιβαλλοντικού Τομέα, που συντονίστηκε από την Ε. Χατζηγιάννη Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού και με τη συμμετοχή των στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης Μ. Αποστολάκη, Κ. Βαβαδάκη και Μ. Κανδηλογιαννάκη, αναπτύχθηκαν οι κύριες προτεραιότητες σχεδιασμού για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη σε δυνατούς ή ανερχόμενους οικονομικά επιχειρηματικούς κλάδους στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, για μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ισχυρή κοινωνικοοικονομική αξία, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση και την υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών – καταναλωτών. Με δεδομένο τον σημαντικό ρόλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δόθηκε έμφαση στην ανίχνευση και αξιοποίηση των ευκαιριών ανάπτυξης του νησιού σε συνδυασμό και με τις μελλοντικές προκλήσεις μέσω της ορθής  διαχείρισης του περιβάλλοντος με στόχο να επιτευχθούν διατηρήσιμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για οικονομική κοινωνική και περιβαλλοντική αειφορία στην Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση