HomeΚΡΗΤΗΣτον Άγιο Νικόλαο η πρέσβειρα της Αργεντινής

Στον Άγιο Νικόλαο η πρέσβειρα της Αργεντινής

Στο επίκεντρο η σύναψη τουριστικής συνεργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η βελτίωση των σχέσεων στον τουριστικό τομέα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με την πρέσβειρα της Αργεντινής κ. Carolina Pérez Colman, η οποία επισκέπτεται το νησί, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου (21/11), διατυπώθηκε η κοινή επιθυμία- όπως εξάλλου έχει εκφραστεί σε επίπεδο πολιτείας- για την ανάπτυξη δράσεων με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί μια σημαντική αγορά με ιδιαίτερες ενθαρρυντικές προοπτικές για την χώρα μας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, μετά το πέρας της συνάντησης, διαπίστωσε : ότι η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής χώρα,  για τους κατοίκους της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή)- σύμφωνα με τις δηλώσεις της πρέσβειρας- με ενεργό ομογενειακό στοιχείο που επιθυμεί να κρατήσει επαφές με την χώρα του.

Αν και μέχρι σήμερα-υπογράμμισε- ελάχιστοι πολίτες της Λατινικής Αμερικής  μετακινούνται προς την Ελλάδα, υπάρχει μια ειλικρινής σχέση μεταξύ των δύο χωρών,  -πολλώ δε μάλλον- με την  Αργεντινή, που πέρασε από την αντίστοιχη οικονομική κρίση (2001),και ήδη έχει βγεί στην αγορά για την αναζήτηση κεφαλαίων , με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση