HomeΕΛΛΑΔΑΚίνδυνος να γίνει η Ελλάδα το «Νησί της Χαράς»

Κίνδυνος να γίνει η Ελλάδα το «Νησί της Χαράς»

Αν αποτύχει η συνθήκη της Ευρώπης με την Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο κίνδυνος να μετατραπεί η Ελλάδα σε«Νήσος Έλις» όπου θα κρατούνται οι πρόσφυγες που θέλουν να περάσει στην Ευρώπη είναι πλέον ορατός, εφόσον καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία.

«Εάν αποτύχει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τους πρόσφυγες, ως μοναδική εναλλακτική, υπάρχει αυτή στιγμή η λύση Αυστραλίας: οι πρόσφυγες οι οποίοι έρχονται στην Ευρώπη θα πρέπει να κρατούνται σε ένα νησί, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα ασύλου. Εάν η Ευρώπη το κάνει αυτό θα σήμαινε και το τέλος της Συνθήκης για τους πρόσφυγες, θα ήταν μια καταστροφή», τονίζει ο Γκέραλντ Kνάους, ο Αυστριακός αρχιτέκτονας της πολιτικής Μέρκελ για το προσφυγικό και ιδρυτής της δεξαμενής σκέψης «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας (ESI)», σε συνέντευξή του στο Spiegel.

«Στην Ελλάδα θα δινόταν ο ρόλος που παίζει το νησί του Ειρηνικού, Ναούρου (σ.σ. παλιότερα γνωστό και ως …»Νησί της Χαράς») για την Αυστραλία. Τα σύνορα στα Βαλκάνια θα στρατικοποιούνταν και μια ούτως ή άλλως εύθραυστη περιοχή θα αποσταθεροποιούνταν. Η αποτυχία της συμφωνίας (Ε.Ε.-Τουρκίας) θα έδινε μεγάλη ώθηση σε εξτρεμιστικά κόμματα σε ολόκληρη την Ερώπη. Αυτά τα κόμματα θα κέρδιζαν το 2017 τις εκλογές στη Γαλλία, την Αυστρία και την Ολλανδία», είπε ο Γκέραλντ Kνάους.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση