HomeHL-9Στολίζουν οι έμποροι για να “ζεστάνουν” την αγορά και να γεμίσουν τα μαγαζιά

Στολίζουν οι έμποροι για να “ζεστάνουν” την αγορά και να γεμίσουν τα μαγαζιά

Τα γιορτινά τους “φορούν” οι βιτρίνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί να απέχουμε περισσότερο από ένα μήνα από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο τα χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια έχουν κάνει δειλά-δειλά την εμφάνιση τους στις βιτρίνες αρκετών καταστημάτων της πόλης.

Χριστουγεννιάτικες μπάλες, στολίδια, ακόμη και στολισμένα δέντρα διακοσμούν τις βιτρίνες, δίνοντας, αν και πρόωρα, έναν εορταστικό τόνο στην αγορά.

magazi1

Μπορεί το γεγονός αυτό να δίνει μία άλλη εικόνα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πιο χαρούμενη και εορταστική, ωστόσο όμως δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τους λόγους που οι έμποροι από τόσο νωρίς διακοσμούν τις βιτρίνες τους με τα χριστουγεννιάτικα.

Η κίνηση στην αγορά είναι ιδιαιτέρως υποτονική, γι’αυτό και οι καταστηματάρχες ψάχνουν να βρουν τρόπους για να προσελκύσουν τους καταναλωτές να επισκεφθούν τα μαγαζιά τους.

Η εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο του Ηρακλείου καθημερινά ακόμη και κατά τις απογευματινές ώρες, θυμίζει Κυριακή, που τα καταστήματα δε λειτουργούν.

magazi2

Οι έμποροι ελπίζουν ότι η κατάσταση θα ανατραπεί κατά την περίοδο των εορτών και οι καταναλωτές θα κατέβουν στα μαγαζιά για να κάνουν τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Ωστόσο η δυσμενής οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει στο σύνολο τους οι πολίτες, προμηνύει ότι οι αγορές φέτος θα είναι περιορισμένες με τους περισσότερους να αγοράζουν τα απαραίτητα για τους ίδιους και τους δικούς τους ανθρώπους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση