HomeΚΡΗΤΗΚλήρος και λαός υποδέχονται τον νέο Μητροπολίτη

Κλήρος και λαός υποδέχονται τον νέο Μητροπολίτη

Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του κ.κ. Κυρίλλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία κλήρου αρχών και λαού πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Ιεράπετρα η ενθρόνιση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στο κύρος, στην προσωπικότητα του νέου Ιεράρχη και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη, και καλή επιτυχία στο Πνευματικό – Ποιμαντορικό του έργο. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τον νέο Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο ότι θα έχει την συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας, συνεργασία που είχε αναπτύξει και με τον προκάτοχο του μακαριστό Ευγένιο.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία της Ιεράς Συνόδου, κλήρου, βουλευτών, τοπικών αρχών, φορέων της Ιεράπετρας, Σητείας και λαού απευθυνόμενος στον νέο Ιεράρχη ανέφερε:

«Σήμερα, Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλε, λαός και κλήρος, σας υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά,

ικανοποίηση και ελπίδα στην τελετή της ενθρονίσεώς σας, ως νέο ποιμενάρχη στην Ανατολικότερη και Νοτιότερη περιοχή της Κρήτης.

Όλα αυτά τα συναισθήματα πηγάζουν από την προσδοκία αλλά και τη βεβαιότητα ότι στο πρόσωπό σας, βρίσκουμε έναν άξιο, ηθικότατο, ικανό και πεπειραμένο πνευματικό πατέρα. Σήμερα ο ναός της Αγίας Φωτεινής πανηγυρίζει το μεγάλο γεγονός. Η κοινωνία της Ιεράπετρας φιλόξενα ανοίγει την αγκαλιά της, υποδεχόμενη το νέο Ιεράρχη, που από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαίνη, ξεκίνησε τα πρώτα βήματα στο στίβο της πνευματικής άσκησης, δίπλα στον μακαριστό Ευγένιο, και που από σήμερα θα προσφέρει άριστες πνευματικές υπηρεσίες στο ποίμνιο του, επιτελώντας έργο ιερό και θεάρεστο. Ένα έργο που για δεκαεφτά χρόνια προσέφερε με συνέπεια, ως πρωτοσύγκελος στην ίδια Μητρόπολη. Ως βαθύς γνώστης της Ορθόδοξης πίστης, είμαστε βέβαιοι ότι σε μια εποχή δύσκολη για την κοινωνία το έργο που θα προσφέρει ο νέος ποιμενάρχης θα είναι μεγάλο, αξιόλογο και ανάλογο του Προκατόχου του.

Σεβασμιότατε,

Από την πλευρά μας ως Περιφέρεια Κρήτης, σας ευχόμαστε κάθε καλό

και σας βεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία που είχαμε αναπτύξει με τον Προκάτοχό σας, υλοποιώντας από κοινού έργα και πρωτοβουλίες προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Άξιος».

Δείτε φωτογραφίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση