HomeΕΛΛΑΔΑΘεοχαρόπουλος για τις ομαδικές απολύσεις

Θεοχαρόπουλος για τις ομαδικές απολύσεις

Η «πόρτα» που ανοίγει η κυβέρνηση θα φέρει εργασιακή ζούγκλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να μην κάνει μία ακόμη αναποτελεσματική διαπραγμάτευση, αυτή τη φορά για τα εργασιακά, κάλεσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τελικά τα πάντα στις περίφημες 17 ώρες διαπραγμάτευσης, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «μέχρι και τον έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας για έναν αιώνα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε «Να μην κάνει η κυβέρνηση το ίδιο και στα εργασιακά».

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για τη διαπραγμάτευση στο ζήτημα αυτό, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «για πρώτη φορά το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα ανοίξουν πόρτα για τις ομαδικές απολύσεις, κάτι το οποίο έχει αποφευχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια». Αυτό, τόνισε, θα οδηγήσει σε αποτυχία τη διαπραγμάτευση, αλλά και σε περαιτέρω χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων.

«Δεν είναι δυνατόν σήμερα με την ανεργία σε αυτά τα ποσοστά, με αυτή την κατάσταση στην αγορά εργασίας, να συζητείται το άνοιγμα των ομαδικών απολύσεων και αυτό μάλιστα να γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση. Είναι απαράδεκτος αυτός ο τρόπος διαπραγμάτευσης. Η νέα υπουργός εργασίας κα Αχτσιόγλου θα πρέπει εδώ και τώρα να το σταματήσει και όχι να αφήνει αυτή την πόρτα ανοιχτή, η οποία θα οδηγήσει μία κατάσταση εργασιακής ζούγκλας. Να κλείσει εδώ και τώρα την πόρτα που ανοίγει για ομαδικές απολύσεις», πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει σθένος σε αυτήν την διαπραγμάτευση και όχι να τα δίνει όλα», τόνισε ακόμη. Υπογραμμίζοντας ότι η έξοδος από τα μνημόνια θα έρθει μόνο με εθνική συνεννόηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε και τη σκιώδη κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αν νομίζει κάποιος ότι θα μπορέσει να φέρει τη λύση σε αυτό το αδιέξοδο που, όντως, έχουμε σήμερα με αυτήν την αναποτελεσματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι βαθιά νυχτωμένος».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση