HomeΚΡΗΤΗΟμάδα αντιεξουσιαστών «πίσω» από τον εμπρησμό του γραφείου του Σώρρα

Ομάδα αντιεξουσιαστών «πίσω» από τον εμπρησμό του γραφείου του Σώρρα

Ανέλαβαν την ευθύνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες μέρες μετά την δεύτερη εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε το πολιτικό γραφείο του Αρτέμη Σώρρα «Ελληνική Συνεννόηση» ομάδα αντιεξουσιαστών αναλαμβάνει την ευθύνη.

Την ανάληψη της ευθύνης του εμπρησμού έκαναν άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, μέσω μίας μακροσκελής ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Επιλέξαμε να επιτεθούμε συμβολικά τα ξημερώματα στις 16/11  στα γραφεία του Αρτέμη Σώρρα, στην οδό Τσούντας (περιοχή Κατσαμπά), χρησιμοποιώντας την ελάχιστη ποσότητα εμπρηστικής ύλης, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των περιοίκων. Η κίνηση αυτή αποτελεί κομμάτι του συνολικού αγώνα απέναντι σε φασιστικά μιάσματα που προσπαθούν να βρούν χώρο στη τοπική κοινωνία και εθνικιστικά μορφώματα, όπως αυτό, που δυναμιτίζουν με μίσος και ρατσισμό τον κόσμο.

Για μας, γενεισιουργός αιτία των προβλημάτων είναι οι σχέσεις καταπιεστή– καταπιεζόμενου που φέρνει η ταξική διάρθρωση της καπιταλιστικής πατριαρχικής κοινωνίας, όπως αυτή έχει επιβληθεί.

Δεύτερη φορά που αντιεξουσιαστές βάζουν στο… στόχαστρο τα γραφεία του Σώρρα στο Ηράκλειο

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που το πολιτικό γραφείο του Αρτέμη Σώρρα στο Ηράκλειο γίνεται στόχος εμπρησμού από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, στις 10 Αυγούστου το πολιτικό γραφείο του κόμματος «Ελληνική Συνεννόηση» στο Ηράκλειο υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές από εμπρηστική επίθεση.

Την ευθύνη ανέλαβαν και πάλι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου μέσω της ίδιας ιστοσελίδας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση