HomeΚΟΣΜΟΣΑποζημίωση 25 εκατ. δολαρίων για το «Πανεπιστήμιο Τραμπ»

Αποζημίωση 25 εκατ. δολαρίων για το «Πανεπιστήμιο Τραμπ»

«Φιλικός» διακανονισμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συμφωνία για «φιλικό» διακανονισμό με την αμερικανική δικαιοσύνη και τους πρώην φοιτητές του λεγόμενου «Πανεπιστημίου Τραμπ», κατέληξε ο νικητής των προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ, καταβάλλοντας 25 εκατομμύρια δολάρια σε όσους έχουν προσφύγει εναντίον του, με την κατηγορία της απάτης.

Με τη συμφωνία μπαίνει τέλος στις δύο ομαδικές αγωγές καθώς και στη δικαστική δίωξη που έχει ξεκινήσει ο εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν. Ο ίδιος έκανε λόγο για μεγάλη νίκη για τα 6.000 «θύματα του δόλιου πανεπιστημίου», σύμφωνα με το Reuters.

Σε βάρος του κ. Τραμπ είχαν προσφύγει ομαδικά πρώην φοιτητές του «Πανεπιστημίου Τραμπ», οι οποί πλήρωσαν έως και 35.000 δολάρια για δίδακτρα, χωρίς να λάβουν τις υπηρεσίες που τους είχαν υποσχεθεί.

Η σχολή, η οποία λειτουργούσε από το 2005 μέχρι το 2011, δεν χορηγούσε αναγνωρισμένα πτυχία.

Ο διακανονισμός τερματίζει μια διαμάχη που βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας, με τον κ. Τραμπ να βάζει στο στόχαστρό του τον δικαστή Γκονσάλο Κουριέλ, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι αμερόληπτος λόγω της μεξικανικής καταγωγής του.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση