HomeΚΡΗΤΗΜαρτυρία σοκ: 20 χρόνια κακοποιούνταν από τον σύζυγό της

Μαρτυρία σοκ: 20 χρόνια κακοποιούνταν από τον σύζυγό της

Πώς σώθηκε στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

20 χρόνια άντεξε η Μαίρη να υπομένει τα νεύρα, τα χτυπήματα και την ψυχολογική βία του συζύγου της μέχρι να πάρει την απόφαση για να του πει το οριστικό αντίο. Η 45χρονη είναι μια από τα εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του neatv.gr, για χρόνια έκανε υπομονή μέχρι τα παιδιά της να μεγαλώσουν, να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και τα ίδια να της ζητήσουν να φύγει για να γλιτώσει και να ηρεμήσει. Ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών που λειτουργεί στα Χανιά, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.

Η τοποθεσία του ξενώνα που λειτουργεί από το 2014, είναι απόρρητη όπως και άγνωστο είναι ποιοι εργάζονται στη συγκεκριμένη δομή για να διασφαλιστεί η ανωνυμία και η προστασία των γυναικών αλλά και των παιδιών που φιλοξενούνται στον ξενώνα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κακοποίηση των γυναικών στην Κρήτη δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Σημασία δεν έχει η ηλικία των γυναικών, το επίπεδο της μόρφωσης ή το αν ζουν στην πόλη ή το χωριό καθώς θύμα ενός βίαιου συντρόφου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε γυναίκα.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η μη επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και τα συναισθήματα απέναντι στον σύντροφο είναι λόγοι που κάποιες γυναίκες ξαναγυρίζουν στον βίαιο σύντροφο. Όμως πολύ γρήγορα το μετανιώνουν…

Το πιο δύσκολο στο να φύγουν οι γυναίκες μακριά από τα χέρια που τις κακοποιούν είναι η απόφαση και οι υπεύθυνοι του ξενώνα ενημερώνουν τις γυναίκες ότι τους δίνεται όλη η απαραίτητη φροντίδα, ενώ γίνονται και προσπάθειες για την οικονομική τους αποκατάσταση ώστε να μην υπάρχει κανένας λόγος για να γυρίσουν στο περιβάλλον που τις καταπιέζει και κακοποιεί.

Να μην ξεχνούν όλες οι γυναίκες θύματα βίας ότι δεν είναι μόνες , δεν είναι οι μόνες…

Διαφήμιση
Διαφήμιση