HomeΚΡΗΤΗΚουτσούμπας από Κρήτη: Η 2η αξιολόγηση θα είναι πολύ δύσκολη

Κουτσούμπας από Κρήτη: Η 2η αξιολόγηση θα είναι πολύ δύσκολη

Έρχεται νέο μνημόνιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Έρχονται δύσκολες μέρες. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού. Η δεύτερη αξιολόγηση όσο κι αν η κυβέρνηση κομπάζει ότι είναι εύκολη θα είναι πολύ δύσκολη για τον ελληνικό λαό» δήλωσε την Παρασκευή ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εκτιμώντας μάλιστα ότι έρχεται νέο μνημόνιο.

Όπως τόνισε ο γγ. του ΚΚΕ κατά την άφιξή του στα Χανιά στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη «τα μέτρα που προϋποθέτει αξιολόγηση είναι πάρα πολύ σκληρά, αφορούν το σύνολο των εργασιακών σχέσεων, ομαδικές απολύσεις, νέο συνδικαλιστικό νόμο, άλλες αλλαγές σε ασφαλιστικά, ενώ και τα φορολογικά μέτρα, οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν υλοποιώντας το πρόγραμμα».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, στις 5 Δεκέμβρη και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οπότε θ’ αρχίσει υποτίθεται η συζήτηση για το χρέος, θα μπούμε σε ένα νέο πρόγραμμα όπως ήδη οι εταίροι της ΕΕ και το κουαρτέτο έχουν προαναγγείλει.

«Απ’ αυτή τη σκοπιά ο ελληνικός λαός θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα, σε επαγρύπνηση, ο μόνος δρόμος είναι η κινητοποίηση του, ο μαζικός αγώνας. Χρειάζεται άμεσα -επειδή μόλις στο δρόμο πληροφορήθηκα ότι έρχονται πολυνομοσχέδια απ’ την επόμενη βδομάδα στη Βουλή, μέχρι τις 28 Νοεμβρίου- και η απεργία του Δημοσίου τομέα την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και οι μεγάλες πανεργατικές απεργίες που ετοιμάζονται απ’ τα συνδικάτα θα πρέπει να είναι μαζικές, να βγει όλος ο κόσμος στους δρόμους. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τους σταματήσουμε» πρόσθεσε.

«Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει διέξοδος για το λαό, με ισχυρό ΚΚΕ, και αυτή βρίσκεται στην οργανωμένη ενωμένη πάλη του και στη λαϊκή συμμαχία του» κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση