HomeHL-GreeceΜουζάλας για τις καταγγελίες δημοσιογράφου από την Χίο

Μουζάλας για τις καταγγελίες δημοσιογράφου από την Χίο

Δεν θέλαμε να χειραγωγήσουμε τα ΜΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απάντηση στις καταγγελίες δημοσιογράφου τοπικού ΜΜΕ από την Χίο ότι επιχειρήθηκε από Μουζάλα και Τόσκα να μην δείχνουν εικόνες από τα επεισόδια στο hotspot της Χίου, επιχειρεί να δώσει το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Πολίτης Χίος», Παντελή Φίκαρη, το υπουργείο υποστηρίζει ότι «με έκπληξη διαπίστωσε ότι ο δημοσιογράφος δεν συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου» και πως «αποδίδει παραποιημένα τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής «τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Χίου κλήθηκαν με σκοπό την δημοσιοποίηση των θέσεων των ως άνω συναρμόδιων Υπουργείων σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο νησί, ως απόρροια των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών».

Οπως υποστηρίζει «η συνάντηση αυτή δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση απόπειρα χειραγώγησης των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αλλά μια προσπάθεια δημόσιας αποτύπωσης του προβλήματος και των προτεινόμενων εκ μέρους του Υπουργείου λύσεων». Καταλήγοντας σημειώνει ότι «πάγια θέση του Υπουργείου είναι η από κοινού προσπάθεια για κατευνασμό των τόνων και εξεύρεση συναινετικών λύσεων, ωστόσο η θέση αυτή ουδέποτε επιχειρήθηκε να επιβληθεί με αθέμιτους τρόπους».

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος Παντελής Φίκαρης από την εφημερίδα «Πολίτης Χίος» μιλώντας στον ΒΗΜΑfm είπε ότι «οι Γιάννης Μουζάλας και Νίκος Τόσκας μάς κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου, εκτάκτως, στην Αθήνα, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη τού Μπαράκ Ομπάμα, για να μας πουν ότι έχουμε κι εμείς ευθύνη για το τι ακριβώς βγαίνει προς τα έξω, με την έννοια ότι οι δημοσιογράφοι καλά θα κάνουν να κρατούν χαμηλούς τόνους. Και να μη μεταδίδουμε εικόνες».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι υπουργοί είπαν επί λέξει: «Ή μας βοηθάτε να φτιάξουμε νέο hot spot ή αλλιώς η κατάσταση παραμένει ως έχει» και πως «θεωρούν ότι πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση