HomeHL-CultureΗ ΤτΕ παρουσιάζει το προσωπικό αρχείο του Ξενοφώντος Ζολώτα

Η ΤτΕ παρουσιάζει το προσωπικό αρχείο του Ξενοφώντος Ζολώτα

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το προσωπικό αρχείο του Ξενοφώντος Ζολώτα, του μακροβιότερου Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας παραουσιάζει το Ιστορικό Αρχείο της ΤτΕ.

Η εκδήλωση, στην οποία θα προλογίσει ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας στην Αθήνα.

Το προσωπικό αρχείο του Ξ. Ζολώτα φυλάσσεται στο ΙΑΤΕ, έχει πλήρως καταγραφεί και είναι διαθέσιμο στους ερευνητές και σε όσους ενδιαφέρονται να το μελετήσουν.

Αφορά όλη την περίοδο του βίου του Ξ. Ζολώτα (1904-2004), ο οποίος υπήρξε ο μακροβιότερος Διοικητής στην ιστορία της Τράπεζας της Ελλάδος, και περιλαμβάνει έγγραφα και οπτικοακουστικό υλικό από την πολυσχιδή δραστηριότητά του, τα επιστημονικά του συγγράμματα, τις περίφημες ομιλίες του στα αγγλικά με λέξεις ελληνικής προέλευσης, καθώς και πολυάριθμα δημοσιεύματα από τον ελληνικό και ξένο Τύπο.

Οι θητείες του Καθηγητή Ζολώτα στην Τράπεζα της Ελλάδος, το διδακτικό του έργο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η δράση του στην Ακαδημία Αθηνών και σε διεθνείς οργανισμούς και η ανάμειξή του με την πολιτική, με αποκορύφωμα την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην οικουμενική κυβέρνηση το 1989, αναδύονται μέσα από το προσωπικό του αρχείο, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όποιον θέλει να μελετήσει την οικονομική και πολιτική ιστορία της χώρας τον 20ό αιώνα.

Η πρόσβαση στο αρχείο αυτό, όπως και σε όλα τα τεκμήρια που φιλοξενεί το ΙΑΤΕ, είναι ελεύθερη για το κοινό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση