HomeΕΛΛΑΔΑΤην αντίθεσή του σε μια διχοτομική συνομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό εξέφρασε ο γ.γ. του ΚΚΕ

Την αντίθεσή του σε μια διχοτομική συνομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό εξέφρασε ο γ.γ. του ΚΚΕ

Προς τον Αναστασιάδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανησυχία και αντίθεσή σε μια διχοτομική συνομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό ζήτημα, εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει σχετικά με τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Αμεσως μετά ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράσαμε την μεγάλη ανησυχία μας και την αντίθεσή μας ταυτόχρονα σε μια διχοτομική συνομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό ζήτημα που δεν θα ενώνει, αντίθετα θα χωρίζει τον Κυπριακό λαό» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Ταυτόχρονα εκφράσαμε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, για ένα ενιαίο κράτος, που σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο κράτη, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις είτε βρετανικές ή άλλες, χωρίς εγγυητές και προστάτες με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, αυτό σημαίνει, άλλωστε και ένα κράτος» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας «από αυτήν την σκοπιά εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον Κυπριακό λαό, στον δίκαιο αλλά δύσκολο αγώνα που δίνει αυτή την περίοδο, έτσι ώστε τελικά να γίνει νοικοκύρης πραγματικά στον τόπο του».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση