HomeHL-GreeceΖόρια στη διαπραγμάτευση για να κλείσει η 2η αξιολόγηση -Ποιες ημερομηνίες τρέχουν να προλάβουν

Ζόρια στη διαπραγμάτευση για να κλείσει η 2η αξιολόγηση -Ποιες ημερομηνίες τρέχουν να προλάβουν

Αγωνία στην κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εργώδεις προσπάθειες για να κλείσει εγκαίρως η δεύτερη αξιολόγηση και να αποφευχθούν κωλυσιεργίες που μπορεί να τινάξουν το χρονοδιάγραμμα στον αέρα καταβάλλει η Αθήνα, ξορκίζοντας τα κακά σενάρια.

Μετά την αναχώρηση του Αμερικανού προέδρου από τη χώρα μας και την επικοινωνιακή ανάσα που χάρισε η επίσκεψη Ομπάμα στην κυβέρνηση, άπαντες στρέφουν το βλέμμα στην πορεία των διαβουλεύσεων με τους δανειστές με ορίζοντα το eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Οι ημέρες που απομένουν δεν είναι πολλές και η ελληνική πλευρά προσδοκά να εκκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, «θεωρούμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μέτρα για την επίλυση του ζητήματος του χρέους».

Οι ημερομηνίες «σταθμοί»

Στην ατζέντα της κυβέρνησης πάντως, τα χρονικά ορόσημα έχουν ως εξής:

21 Νοεμβρίου: αναχωρούν οι δανειστές από την Αθήνα και στις μέρες που απομένουν θα πρέπει να έχουν διανύσει κάποια απόσταση στα θέματα που αφορούν στον δεύτερο έλεγχο και στα οποία καταγράφεται απόσταση (εργασιακά, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, δημοσιονομικό).Επιπλέον, την ίδια μέρα κατατίθεται το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017.

28 Νοεμβρίου: Κυβερνητικές πηγές θεωρούν εφικτό μέχρι τότε να έχει επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement). Στο μεταξύ, την ίδια ημέρα συνεδριάζει το EWG, το οποίο και θα προετοιμάσει το eurogroup του Δεκέμβρη.

5 Δεκεμβρίου: Πρόκειται για μία κομβική ημερομηνία, στην οποία πολλές φορές έχει αναφερθεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να μπορέσουν να προσδιοριστούν τα μέτρα για την απομείωση του χρέους.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση