Έκρηξη κρατήσεων για Ελλάδα και συνέχιση της πτωτικής πορείας της Τουρκίας και της Αιγύπτου δείχνουν τα στοιχεία από τη γερμανική πλατφόρμα κρατήσεων σε δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς – αεροδρόμια των Γερμανών, Traveltainment, για τον μήνα Οκτώβριο, έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το tornosnews.gr, καταγράφεται αύξηση 91% στις κρατήσεις για Ηράκλειο και 65% για Ρόδο, αν και το μεγάλο ποσοστό διαμορφώθηκε εξαιτίας της πτώσης τον περυσινό Οκτώβριο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, για παράδειγμα, κατά 11%.

Αντίθετα, η Αττάλεια, ο μεγαλύτερος προορισμός – αεροδρόμιο βάσει μεγεθών για τους Γερμανούς τουρίστες, είχε απώλειες κρατήσεων της τάξης του 26% με μείωση του μεριδίου στο σύνολο των κρατήσεων για τα 10 κορυφαία αεροδρόμια από 32% τον Σεπτέμβριο σε 24% τον Οκτώβριο. Απώλειες 20% καταγράφηκαν και στις κρατήσεις για Ουργκάντα, όμως το αιγυπτιακό αεροδρόμιο παρέμεινε στην 3η θέση της 10άδας, με μερίδιο κρατήσεων 13%.

Η Πάλμα είχε αύξηση 6%.Φουερτεβεντούρα και Ν. Τενερίφη είχαν από 2% αύξηση κρατήσεων όμως, από τα Κανάρια, το Las Palmas είχε μείωση 4% και η Arrecife 7%.Η Μαδέρα ήταν όμως η νικήτρια, η οποία με ισχυρή αύξηση κρατήσεων κατά 36% τον Σεπτέμβριο και περαιτέρω αύξηση 12% τον Οκτώβριο, κατέλαβε την 9η θέση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση