Την πολυσυζητημένη ομιλία του από το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος δίνει αυτή την ώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Ομπάμα έφθασε στο Φάληρο μετά την επίσκεψή του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στο Μουσείο, όπου ξεναγήθηκε για αρκετή ώρα.

Την ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος παρακολουθούν 1.000 άτομα τα οποία κατέφθασαν εκεί νωρίτερα: πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες, άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, προσωπικότητες. Ολοι τους είχαν προσωπικές προσκλήσεις και μπήκαν στο χώρο της ομιλίας αφού πέρασαν από αυστηρούς ελέγχους, τύπου «αεροδρομίου».

Τι αναμένεται να πει στην ομιλία του από το Σταύρος Νιάρχος ο Μπαράκ Ομπάμα

Το όραμά του για τη δημοκρατία την ώρα της ανόδου του λαϊκισμού σε ολόκληρο τον κόσμο θα παρουσιάσει εν είδει πολιτικής παρακαταθήκης σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία που θα ακολουθήσει την επίσκεψή του στην Ακρόπολη.

Η ομιλία θα γίνει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας που θα τον οδηγήσει στη συνέχεια στη Γερμανία και πραγματοποιείται υπό τη σκιά της έλευσης του Ντόναλντ Τραμπ.

Για αυτό το οποίο αναμένεται να είναι μία από τις τελευταίες μεγάλες ομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε την Ελλάδα, λίκνο της δημοκρατίας, και, σύμφωνα με τα λόγια του, «πηγή τόσων ιδεωδών και αξιών που συνέβαλαν στην οικοδόμηση της Αμερικής».

Απέναντι στην ενίσχυση της λαϊκιστικής ρητορικής, της δεξιάς, αλλά και της αριστεράς, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα εστιάσει στις απογοητεύσεις από τις οποίες αυτός ο λαϊκισμός τροφοδοτείται και θα ζητήσει να μην υποκύψουμε σε έναν «καπιταλισμό χωρίς ψυχή».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση