Το κατώφλι του Αυτόφωρου Δικαστηρίου αναμένεται να περάσει σήμερα ο μοναχός που την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές μετά από καταγγελία κατηγορούμενος για κλοπή εκκλησιαστικών κειμηλίων.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο μοναχός αρνήθηκε να βγει έξω από το κελί του και χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» ο 29χρονος μοναχός προαναγγέλλει μέσω των συνηγόρων του ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, ζητώντας την άμεση διενέργεια έρευνας στα οικονομικά της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων.

Όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Ντερμανάκης (χειρίζεται την υπόθεση με τους συναδέλφους του Κώστα Μαραγκουδάκη και Κώστα Σφυριδάκη), ο

29χρονος ιερομόναχος μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά θα υποβάλει στη Δικαιοσύνη όλα τα οικονομικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για τη λειτουργία της Μονής.

Μιλάμε ουσιαστικά για τα βιβλία εσόδων-εξόδων καθώς υπήρξε ταμίας στο μοναστήρι. «Πλέον η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή, καθώς προκύπτουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα» τόνισε ο κ. Ντερμανάκης.

Κατά την υπεράσπιση, ημέρες πριν υποβληθεί η καταγγελία για την κλοπή, ο ιερομόναχος είχε ζητήσει εγγράφως από το ΣΔΟΕ να διενεργήσει έλεγχο. Υποστηρίζεται ακόμα ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια έδειχνε «ανυπακοή», αρνούμενος να υπογράψει έγγραφα και είχε απομακρυνθεί από τη θέση του ταμία. Του είχε ανατεθεί η διαχείριση του στάβλου.

Την περασμένη Παρασκευή ο ιερομόναχος κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία, επειδή δεν του επιτράπηκε η είσοδος στη Μονή. Την επόμενη ημέρα σε βάρος του υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά για κλοπή εκκλησιαστικών κειμηλίων.

Αστυνομικοί παρουσία δικαστικής λειτουργού μετέβησαν στην Μονή για να διενεργήσουν έλεγχο στο κελί.

Παρόντες ήταν και οι συνήγοροι του ιερομόναχου, οι οποίοι προς μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι πόρτες ήταν σπασμένες και ο χώρος αναστατωμένος. Ανάμεσα σε άλλα έλειπαν χρήματα και έγγραφα. Οι αστυνομικοί «σάρωσαν» ό,τι υπήρχε στο κελί και κατάσχεσαν πλήθος ευρημάτων, εικόνες, σταυρούς, τρίμματα λειψάνων, βιβλία κ.α. «Μιλάμε για ολόκληρη μετακόμιση. Πήραν μέχρι και τα πιάτα του» σχολίασαν οι συνήγοροί του, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η καταγγελία δεν έγινε τυχαία τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Σε βάρος του 29χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχήμίας τσάντας με φυσίγγια που βρέθηκαν στο κελί του. Σε ό,τι αφορά τα εκκλησιαστικά κειμήλια, η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι ο μοναχός μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση και την κατοχή όλων των αντικειμένων που βρέθηκαν στο κελί.

Για παράδειγμα, οι σταυροί είναι σύγχρονοι και αγορασμένοι, οι εικόνες ήταν ήδη στο κελί όταν εκείνος εγκαταστάθηκε στον χώρο ενώ τα τρίμματα των λειψάνων είχαν αποσταλεί από Επισκόπους στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία.

Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την Ιερά Μητρόπολη στην οποία υπάγεται η Μονή για όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και κυρίως για τα όσα καταγγέλλει ο ιερομόναχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση