HomeHL-GreeceΜε «όπλο» τον δυνατό οργανισμό του συνεχίζει τη μάχη για τη ζωή ο Πλεύρης

Με «όπλο» τον δυνατό οργανισμό του συνεχίζει τη μάχη για τη ζωή ο Πλεύρης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με «όπλα» του την ηλικία του και τον δυνατό οργανισμό του και με «συμμάχους» του τις πολύτιμες ώρες που έχει κερδίσει τα τρία τελευταία 24ωρα χωρίς να επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να δίνει τη «σκληρή» μάχη για τη ζωή του ο πρώην βουλευτής κ. Θανάσης Πλεύρης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Ο 39χρονος δικηγόρος εισήχθη «με εικόνα σήψης» το πρωί της περασμένης Κυριακής στην Εντατική και έκτοτε είναι διασωληνωμένος και με μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας.

Οι θεράποντες ιατροί χαρακτηρίζουν «ιδιαιτέρως κρίσιμη» την εικόνα του – είναι ενδεικτικό πως και στα δύο ιατρικά ανακοινωθέντα που εκδόθηκαν απο το Ιατρικό Κέντρο τονίζεται η κρισιμότητα της υγείας του 39χρονου δικηγόρου –  ενώ μια μικρή θετική διαφοροποίηση καταγράφεται στο χθεσινό, όπου αναφέρεται πως η κατάσταση του είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη αλλά σταθερή.

Με δεδομένο πως η βεβαρημένη κατάστασή του δεν παρουσιάζει επιδείνωση αλλά παραμένει σταθερή αρχίζει να διαφαίνεται μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας για την έκβαση αυτής της δύσκολης μάχης που δίνει ο πρώην βουλευτής. Όσο περισσότερο χρόνο περνά στην Εντατική χωρίς να επιβαρύνεται περαιτέρω ο οργανισμός του, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει νικητής από αυτήν.

Η απαρχή της περιπέτειας της υγείας του κυρίου Πλεύρη βρίσκεται σε μια αγγειοχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το προηγούμενο διάστημα και η οποία δεν είχε την αναμενόμενη έκβαση καθώς ο δικηγόρος προσβλήθηκε απο ένα δυνατό και ανθεκτικό μικρόβιο.

Πιθανολογείται πως αυτό το μικρόβιο ευθύνεται και για την σήψη, τη βαριά εικόνα του οργανισμού του 39χρονου όταν αυτός διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο.

Ιατρικές πηγές εξηγούν πως η σήψη είναι μια γενικευμένη αντίδραση του οργανισμού έπειτα από μία λοίμωξη. Η αντίδραση αυτή είναι συστηματική, δηλαδή προσβάλλει όλο το σώμα και όλα τα όργανα του ασθενούς και θέτει τη ζωή σε άμεσο κίνδυνο. Σήψη δημιουργείται όταν μικρόβια διεγείρουν τον ανοσιακό μηχανισμό του ασθενούς.

Στο ανακοινωθέν του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών αναφέρεται πως «είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα», επεμβάσεις που πιθανόν συσχετίζονται ή και οδήγησαν στη βαριά σήψη του ασθενούς, και τονίζεται πως «από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση