HomeHL-9Dolphin: «Ένεση» ρευστότητας 140 εκατ. ευρώ κι εστίαση στα projects της Ελλάδας

Dolphin: «Ένεση» ρευστότητας 140 εκατ. ευρώ κι εστίαση στα projects της Ελλάδας

Ένα έργο προς πώληση στην Κρήτη

Διαφήμιση

Σε μία νέα συμφωνία, η οποία θα προσδώσει επιπλέον ρευστότητα στον όμιλο, προχωρά η Dolphin Capital Investors, με την πώληση του Playa Grande Golf & Resort στη Δομινικανή Δημοκρατία σε επενδυτικό σχήμα υπό τη Third Point LLC.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, η οποία αναπτύσσει πολυτελή τουριστικά θέρετρα στην Ελλάδα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τον Παναμά, ολοκλήρωσε τη συμφωνία που προβλέπει την πώληση του έργου Playa Grande Golf & Resort, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου Amanera σε κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τη Third Point LLC. Η τελευταία αποτελεί το μεγαλύτερο μέτοχο της DCI με ποσοστό συμμετοχής 20,02%.

Η πώληση του έργου, που συμφωνήθηκε στα 140 εκατ. ευρώ για το σύνολό του, αποτελεί μέρος της ευρύτερης επιχειρηματικής στρατηγικής του ομίλου της Dolphin προκειμένου να βελτιωθεί η ρευστότητά του και να επικεντρωθεί σε μικρότερο αριθμό έργων, μεταξύ των οποίων και αυτών στην Ελλάδα. Το Playa Grande ανήκε μεν στα κύρια έργα του ομίλου και όχι σε αυτά που προορίζονταν προς άμεση ρευστοποίηση, ωστόσο κρίθηκε συμφερότερο τη δεδομένη συγκυρία να προχωρήσει η πώληση του συγκεκριμένου project. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά και την έτερη συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής του 49,75% της DCI στην κυπριακή Aristo Developers Limited. Τα υπόλοιπα, βασικά έργα που παραμένουν στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου είναι το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το Kilada Hills επίσης στην Ερμιονίδα, το Kea Resort στην Κέα και το Pearl Island στον Παναμά, τα οποία αντιπροσωπεύουν και τα πιο «ώριμα» έργα του ομίλου της Dolphin. Στα έργα προς πώληση στην Ελλάδα είναι οι συμμετοχές στο Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι, στο Sitia Bay Golf Resort στην Κρήτη, στο Scorpio Bay Resort, το Lavender Bay κ.α..

Η διαδικασία για την πώληση του Playa Grande, που «έκλεισε» τελικά με ένα discount 10% σε σχέση με την Ακαθάριστη Αξία Ενεργητικού του έργου όπως αυτή αποτυπώνεται στα βιβλία της εταιρείας στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και άλλων επενδυτών. Tο επενδυτικό σχήμα με επικεφαλής την Third Point θα αναλάβει και το σύνολο των υποχρεώσεων του Playa Grande (75 εκατ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένου και του τραπεζικού δανεισμού (58 εκατ. ευρώ) και των εγγυήσεων από πλευράς της DCI, ενώ το τίμημα της συναλλαγής, σύμφωνα με τη διοίκηση της Dophin, κρίθηκε, με τη συνδρομή και του συμβούλου της Grant Thornton, ότι είναι εύλογο και για τους λοιπούς μετόχους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της DCI, κ. Andrew Coppel, η συγκεκριμένη συμφωνία, σε συνέχεια και της αντίστοιχης για την Aristo Developers, στηρίζει περαιτέρω τη δέσμευση της διοίκησης για την εξασφάλιση υπεραξίας απέναντι στους μετόχους.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dolphin Capital, Μίλτος Καμπουρίδης, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για τη δημιουργία του έργου Playa Grande και του Amanera, το οποίο έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένα από τα κορυφαία θέρετρα και προορισμούς πολυτελείας στην Αμερική. Η πώληση αυτή θα συμβάλλει ώστε να προχωρήσουμε με την ανάπτυξη νέων έργων και να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη των υφιστάμενων έργων που ήδη υπάρχουν στον επιχειρηματικό μας σχεδιασμό. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το Kilada Hills Golf Resort στην Αργολίδα, καθώς και το έργο στην Κέα στο οποίο θα ενταχθεί πεντάστερο ξενοδοχείο και τουριστικές κατοικίες».

Σημειωτέον ότι για το έργο Kilada Hills, το οποίο έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις, προχωρούν σταδιακά οι εγκριτικές διαδικασίες- ενδεικτικά, μόλις την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μία ακόμη έγκριση για χωροταξικά ζητήματα που αφορούν την επένδυση στο Πόρτο Χέλι.

Newmoney.gr

Διαφήμιση