HomeΚΡΗΤΗΑλκοόλ και τιμόνι… σκοτώνουν – Θύματα τροχαίων που ζητούν δικαίωση

Αλκοόλ και τιμόνι… σκοτώνουν – Θύματα τροχαίων που ζητούν δικαίωση

Τι γίνεται στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tον μήνα Νοέμβριο και συγκεκριμένα, η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου, έχει καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων.

Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στα θύματα και στους συγγενείς που στερήθηκαν τους αγαπημένους τους επειδή κάποιος άλλος θεώρησε τσιφλίκι του ένα δρόμο, επειδή γοητεύτηκε με την ταχύτητα και τη μεγάλη ιπποδύναμη, επειδή είναι μάγκας και οδηγεί πιωμένος ή τέλος επειδή μία παράνομη διαφημιστική πινακίδα σε μια νησίδα αποφέρει μεγάλα κέρδη.

Η ημέρα αυτή θα έπρεπε να αφυπνίζει όχι βέβαια τους ασυνείδητους οδηγούς, αλλά όλους τους θεσμούς μιας πολιτισμένης χώρας που καλούνται να πολεμήσουν από τη δική τους θέση ευθύνης προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτό το έγκλημα, να τιμωρούνται οι δράστες και να δικαιώνονται με κάθε τρόπο τα θύματα και οι δικοί τους.

Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο στενός φίλος της «Εφ.Συν.», ο Πανελλήνιος Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα (soste.gr) τα 10 εκατομμύρια νεκρών και αναπήρων τα τελευταία δέκα χρόνια αυτού του ολέθρου σε όλο τον κόσμο δεν είναι ένας αριθμός, είναι θύματα, έχουν πρόσωπα, έχουν ονοματεπώνυμα που έσβησαν σε μια μόλις στιγμή πάνω στην άσφαλτο.

Ο σύλλογος καλεί όλα τα μέλη του και κάθε διαμαρτυρόμενο πολίτη να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης στις 20 Νοεμβρίου.

Μοναδική επιθυμία των θυμάτων να αλλάξει επιτέλους ο ΚΟΚ και να αφαιρείται για πάντα το δίπλωμα σε κάθε ασυνείδητο και επικίνδυνο οδηγό που σκοτώνει ανθρώπους πάντα… εξ αμελείας, να σκύψει η Δικαιοσύνη με ανάλογες αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης των θυμάτων και των δραστών και να πάψει η πολιτεία να χαϊδεύει προνομιακά τις ασφαλιστικές εταιρείες πάντα σε βάρος της αποζημίωσης των θυμάτων.

Μέχρι τότε, κι ενώ η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, στους δρόμους πάντα θα προηγούνται οι θάνατοι.

Θύματα που ζητούν δικαίωση στην… Κρήτη

12 Μαΐου 2012, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Ηράκλειο Κρήτης

kanitakhs

26χρονος οδηγός ΙΧ υπό την επήρεια αλκοόλ πέφτει πάνω σε τρεις δεκαοκτάχρονους πεζούς.

Τραυματίζει θανάσιμα των Κώστα Κανιτάκη, σοβαρά τον Μανόλη Ζουριδάκη, και ελαφρότερα τον Μανώλη Φάρκωνα.

Συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα 2,2gr/Lt. Πιθανότητα εμπλοκής 100πλάσια από έναν νηφάλιο οδηγό.

Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πρωτόδικη απόφαση 4 χρόνια για τον φόνο και από ενάμιση χρόνο για κάθε τραυματισμό και ένα έτος στέρηση διπλώματος.

Η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και ο δράστης αφέθηκε από την πρώτη στιγμή ελεύθερος και συνεχίζει να οδηγεί νόμιμα.

Δεκέμβριος του 2015, σε δρόμο μεταξύ Τυμπακίου και Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης

dekembrhs-2015

Ενα θηριώδες αγροτικό με οδηγό χωρίς άδεια οδήγησης μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και διέλυσε ένα μικρό επιβατικό και μια οικογένεια.

Προκάλεσε τον θάνατο του 64χρονου εκπαιδευτικού Γιώργου Σεβαστάκη, τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας κόρης του Αφροδίτης και τον βαρύ τραυματισμό της συζύγου/μητέρας Μαρίας Σεβαστάκη.

Για την υπόθεση δεν έχει ακόμη ασκηθεί δίωξη. Φυσικά ο δράστης είναι ελεύθερος.

Είχε αλκοόλ στο αίμα; Μα έχει καμιά σημασία; Είτε έχεις 0 είτε 1,9gr/Lt είναι απόλυτα πεπεισμένοι όλοι ότι είναι ένα και το αυτό.

Ατύχημα, αμέλεια, κακιά ώρα.

30 Οκτωβρίου 2016, στο Συρίλι του Πλατανιά Χανίων

 oktobrios-xania

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, το πρωινό της 30ής Οκτωβρίου 2016 στα Χανιά, και συγκεκριμένα στο Συρίλι, του Δήμου Πλατανιά, ο οδηγός αγροτικού αυτοκινήτου ρουμανικής καταγωγής έκλεισε οδηγώντας μεθυσμένος τη μηχανή του 28χρονου Νίκου Τσατσαρωνάκη.

Ο άτυχος νέος εξέπνευσε την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο των Χανίων όπου μεταφέρθηκε, ενώ βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο φίλος του που επέβαινε στη μοτοσικλέτα του.

Η Τροχαία Χανίων που διενεργεί την προανάκριση για το θανατηφόρο τροχαίο καταλήγει στην τραγική διαπίστωση: Ο δράστης και στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο καθώς οδηγούσε μεθυσμένος. Δεν… έπαθε, δεν έμαθε…!

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του efsyn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση