HomeΕΛΛΑΔΑΕτοιμοθάνατος Έλληνας πολίτης κρατείται παράνομα στο Ιράν

Ετοιμοθάνατος Έλληνας πολίτης κρατείται παράνομα στο Ιράν

Το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ είναι ενήμερο, δεν παρεμβαίνει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί οι Ιρανικές Αρχές να μη σέβονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και να μη σέβονται τους δικούς τους νόμους, αλλά θα περίμενε κανείς ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και εν προκειμένω το Ελληνικό Υπ.Εξ. δεν θα κώφευε σε περίπτωση Έλληνα Πολίτη για τον οποίο τόσο η Ελ. Πρεσβεία στην Τεχεράνη έχει ενημερώσει για την αθωότητά του και την παράνομη παρακράτησή του, όσο και για την επιτακτική ανάγκη μετάβασής του στην Ελλάδα για να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Αν η Ελληνική Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει του Πολίτες της για τα βασικά τους δικαιώματα όπως αυτά περιγράφονται στο Σύνταγμα και δεν μπορεί να σώσει τη ζωή ενός συμπατριώτη που βάναυσα ταλαιπωρείται εδώ και τέσσερις μήνες από την Ιρανική Πολιτεία εξυπηρετώντας πολιτικούς ή όποιους άλλους σκοπούς, τότε συνεπάγεται ότι τα κίνητρα του ΥΠΕΞ είναι η διατήρηση καλών σχέσεων με όποιους υπόσχονται οικονομική ή άλλη υποστήριξη ανεξαρτήτως των θέσεων και πράξεων τους για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Η κώφωση, αδιαφορία και εν τέλει ανυπαρξία του ΥΠΕΞ δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει καμία πολιτική της Κυβέρνησης όχι μόνο σε σχέση με το Ιράν αλλά και με οποιαδήποτε χώρα,αλλά τουναντίον η μη προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των Πολιτών μας οδηγεί σε μη σεβασμό των ιδίων των Εθνικών Αντιπροσωπειών μας αφού δεν τυγχάνουν της οιασδήποτε υποστήριξης από την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα φέρνει στη δημοσιότητα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση