HomeHL-CultureΠέντε Έλληνες ζωγράφοι… εκθέτουν

Πέντε Έλληνες ζωγράφοι… εκθέτουν

Ομαδική έκθεση στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέντε Έλληνες ζωγράφοι εκθέτουν τα έργα τους στο ξενοδοχείο «Άτριον» στο Ηράκλειο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 7.

Έργα τους εκθέτουν οι Αλέξανδρος  Βακιρτζής, Νίκος  Βλαχογιάννης, Λεωνίδας Λαδάς, Σταύρος Μπουράνης και Ιάσων Οικονομόπουλος.

Ο χώρος θα πλημμυρίσει από το φως της δημιουργίας και των χρωμάτων που κυριαρχούν στην έκθεση λειτουργώντας λυτρωτικά για τον θεατή που θα την επισκεφθεί γεμίζοντάς τον ευχάριστες σκέψεις και συναισθήματα.

Η εκφραστική δύναμη των καλλιτεχνών, θα καθηλώσει το φιλότεχνο κοινό δίνοντάς του κίνητρα και «τροφή» για να συνεχίσει την αναζήτηση του στα αχανή μονοπάτια της τέχνης.

afisa

Οι ζωγράφοι

Ο Αλέξανδρος Βακιρτζής γεννημένος στον Πειραιά έκανε ελεύθερες σπουδές στη ζωγραφική. Αρχικά ασχολήθηκε με το τοπίο αποδίδοντάς το ιμπρεσιονιστικά και περνάει στις τάσεις του εξπρεσιονισμού απεικονίζοντας στη ζωγραφική του αρχαία ελληνικά γλυπτά.

Ο Νίκος Βλαχογιάννη γεννημένος επίσης στον Πειραιά, σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και είναι από τους λίγους έλληνες ζωγράφους που ακολούθησε τους μεγάλους ζωγράφους Ιακωβίδη, Γύζα, Λύτρα. Λάτρης της σχολής Μονάχου συνεχίζει μέχρι σήμερα να δημιουργεί με ρομαντική διάθεση σ’ αυτές τις κλασικές φόρμες.

Ο Λεωνίδας Λαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και αγιογραφία κοντά σε μεγάλους έλληνες ζωγράφους και τελείωσε τη σχολή Καλών Τεχνών. Αποδίδει κυρίως ανθρώπινες φιγούρες με έναν μοναδικό τρόπο και μία τεχνική που τον χαρακτηρίζει.

Οι πρώτες εικαστικές αναζητήσεις για τον Σταύρο Μπουράνη άρχισαν σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτοδίδακτος ζωγράφος, ήθελε να ξεφύγει από την «φωτογραφική» ζωγραφική και να ξεκινήσει έναν δικό του δρόμο, αυτόν της προσωπικής του δημιουργίας. Έτσι κι έγινε.

Τέλος ο Ιάσων Οικονομόπουλος, γεννημένος στην Αθήνα, έμεινε πολλά χρόνια στον Πειραιά με τον οποίο συνδέθηκε πολύπλευρα. Έκανε μαθήματα ζωγραφικής με τον ζωγράφο Τάκη Μπακόπουλο. Στη συνέχεια σπούδασε σκηνογραφία σε σχολή της Αθήνας όμως η αγάπη του για την ζωγραφικής τον ώθησε να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε αυτήν. Είναι από τους λίγους ζωγράφους της εποχής μας που συνεχίζουν την κλασική τέχνη.

Και οι 5 ζωγράφοι έχουν πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.  Έργα τους βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές  συλλογές.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18:00 – 22:00

Διαφήμιση
Διαφήμιση