HomeΚΡΗΤΗΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα»

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα»

Κάλεσμα συμμετοχής για τη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεπιθύμητο θεωρεί και η ΑΝΤΡΣΥΑ Ηρακλείου τον απερχόμενο αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας «προκλητική» σε ανακοίνωσή της την συγκυρία η επίσκεψη να γίνεται σε μια ημέρα κατά την οποία ξεκινούν οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνει ότι θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται απόψε στις 6:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 Νοέμβρη, την ημέρα που ξεκινάει ο εορτασμός της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών που στήριξαν οι ΗΠΑ, είναι μία ακόμη πρόκληση της κυβέρνησης Τσίπρα, που επιχειρεί να κλείσει τα στόματα των αγωνιστών θυροκολλώντας την απαγόρευση των διαδηλώσεων στα γραφεία των οργανώσεων, δηλώνοντας την υποταγή της στους φονιάδες των λαών.

Πίσω από την εικόνα του νομπελίστα ειρήνης, του «πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ», κρύβεται ένας αδίστακτος ηγέτης της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης στο κόσμο που είναι υπεύθυνη για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων από τις επεμβάσεις της σε Ιράκ, Συρία αλλά και δεκάδων μαύρων νεολαίων από την αστυνομία στο εσωτερικό της. Τα χέρια του Ομπάμα είναι βαμμένα με το αίμα τους

Ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η «διαπραγμάτευση» για την δεύτερη αξιολόγηση, με την κυβέρνηση και το κουαρτέτο να παζαρεύουν τα νέα αντιδραστικά μέτρα ενάντια στον λαό. Δηλωμένη πρόθεση του Ομπάμα είναι «να στηρίξει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων» όπως διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους ο ίδιος και οι επιτελείς του. Ο αμερικανός πρόεδρος, σαν εκπρόσωπος του παγκόσμιου καπιταλισμού, πιέζει για ακόμα πιο γρήγορη καταβύθιση των μισθών, «απελευθέρωση των αγορών», ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα έρχεται σε μια στιγμή κλιμάκωσης του πολέμου στην Συρία και το Ιράκ και πρωτοφανέρωτης όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων που εκφράζεται από τον Ειρηνικό μέχρι την Ουκρανία, τη Μεσόγειο και την Αφρική. Η κάθοδος της frontex και ακόμα περισσότερο του νατοϊκού στόλου που έγινε στο «όνομα της προστασίας συνόρων», από τους μετανάστες, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων βλέπουμε να γίνεται όπλο των ΗΠΑ στην ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και τον στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής.

Επιδίωξή του είναι η ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στη Μ. Ανατολή, η ακόμα βαθύτερη συστράτευση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούςτων ΗΠΑ. Βασικό ζήτημα σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική εμβάθυνση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος-Ισραήλ.

Ο Ομπάμα έρχεται να διασφαλίσει την αμερικάνικη πρωτοκαθεδρία στον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και  των δρόμων μεταφοράς τους. Οι επιδιώξεις αυτές θα κλιμακώσουν τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων στη περιοχή, που σχετίζεται με την χάραξη των ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, καιαντίθετες με τα συμφέροντα τουελληνικού λαού. Υπηρετούν αποκλειστικά τις πολυεθνικές πρώτα από όλα των ΗΠΑ και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός, η δημιουργία αντιδραστικών αξόνων (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος), η τουρκική εισβολή στη Συρία και οι συνεχόμενες επιθέσεις απέναντι στους Κούρδους, η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στους λαούς της περιοχής. Οξύνουν τους πολεμικούς κινδύνους, για τα συμφέροντα των ντόπιων αρχουσών τάξεων και των πολυεθνικών μονοπωλίων που θα καρπωθούν τον πλούτο.

Τέλος, η παρουσία του Ομπάμα στη χώρα σχετίζεται και με το Κυπριακό καθώς δηλωμένη επιδίωξη των αμερικανών είναι η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου αντιδραστικού σχεδίου στη βάση του σχεδίου Ανάν με τη συμβολή και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι ο Ομπάμα έρχεται «για να πιέσει για το χρέος» αποτελεί ανέκδοτο. Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Ο  εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έρχεται να «απαιτήσει» και όχι να «δώσει».

Η λύση για τους λαούς της περιοχής δεν βρίσκεται σε κανενός είδους «προστάτες». Βρίσκεται στην κοινή διεθνιστική / αντιιμπεριαλιστική πάλη όλων των λαών της περιοχής, για την υπεράσπιση της ειρήνης, για πλήρη απεμπλοκή από τις ιμπεριαλιστικές επιλογές των ΗΠΑ και ΕΕ. Για να μην υπάρξει καμιά συμμετοχή στην κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή. Για να διαγραφούν τα χρέη και τα άλλα όπλα επιβολής και εκβιασμών των λαών. Για να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Ενάντια στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας, για ελεύθερη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών, για αξιοπρεπή διαβίωση με πλήρη δικαιώματα στις χώρες υποδοχής τους και στην χώρα μας, αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απροκάλυπτη  εμφάνιση ένστολων κι ενόπλων ατόμων, φερόμενων ως στρατιωτικών από το Ισραήλ, στο χώρο του ΠαΓΝΗ, καθώς και την προκλητική απαίτησή τους να «ελέγξουν» τους χώρους του νοσοκομείου και τα υπάρχοντά του, εξετάζοντας ενδεχομένως τη δυνατότητα χρήσης του για τους μισθοφόρους των φονιάδων του ΝΑΤΟ. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις του Καμένου για τη χρήση της βάσης της Σούδας από το ΝΑΤΟ στο βομβαρδισμό της Συρίας.  Η δημόσια υγεία  ανήκει στο λαό μας και στους λαούς που παράγουν τον πλούτο και όχι στα όργανα των ιμπεριαλιστών.

Να μας απαντήσουν με ποιο δικαίωμα και για ποιο λόγο κυκλοφορούν ανενόχλητοι αγνώστου προελεύσεως οπλοφόροι στον τόπο μας, με ποιες διαδικασίες και με ποιο τρόπο διαπίστωσαν ότι δεν «κινδύνεψε κανείς». Γιατί απ΄ό, τι φαίνεται όλοι κινδυνεύουμε!!!  Από την πολιτική τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση