HomeΕΛΛΑΔΑΓεννηματά: Ούτε με ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ΝΔ – Αυτόνομος πόλος η Δημοκρατική συμπαράταξη

Γεννηματά: Ούτε με ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ΝΔ – Αυτόνομος πόλος η Δημοκρατική συμπαράταξη

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αστειότητες χαρακτήρισε η Φωφή Γεννηματά τις κατηγορίες πως το ΠΑΣΟΚ στήριξε τις θέσεις της κυβέρνησης στο θέμα του ΕΣΡ και έκανε λόγο για χυδαία επίθεση κατά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφερόμενη στη θεωρία της πολιτικής συναλλαγής. Με τη στάση μας υποχρεώσαμε και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να υποχωρήσουν και να συμβιβαστούν, υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επιχείρησε να υποβαθμίσει τη διαφοροποίηση Βενιζέλου κάνοντας λόγο για παρεξήγηση που δεν αφορά κανέναν. Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε τεχνητό το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ και επέμεινε στην πρότασή της για την ανάγκη συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

«Πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης ότι μπορεί μόνος του; Αναλογίζεται την ευθύνη που αναλαμβάνει;» αναρωτήθηκε η κυρία Γεννηματά και ζήτησε από τους πολίτες με τη ψήφο τους να αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Την ίδια θέση ανέπτυξε και όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη Ομπάμα. Είναι σημαντική, αλλά θα πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να περιμένουμε τον μάγο με τα δώρα και ο πολιτικός κόσμος να συνεννοηθεί και να ζητήσει την κοινωνική συναίνεση πάνω σε ένα σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, είπε χαρακτηριστικά.

Για το μέλλον της κεντροαριστεράς ξεκαθάρισε ότι το όχημα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και άφησε ανοιχτές τις πόρτες για όποιον συμφωνήσει με αυτή την προοπτική. Κάλεσε, όμως, όσους λένε δημόσια πως θα ψηφίσουν ΝΔ να σταματήσουν τις συναντήσεις για την… κεντροαριστερά. Όσοι ήταν κάποτε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ το ηθικό είναι να συνταχθούν με την προσπάθειά μας διεμήνυσε η Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στα στελέχη που το σκέφτονται και παράλληλα εξετάζουν και το ενδεχόμενο ενός νέου κόμματος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση