HomeΕΛΛΑΔΑΣε «ομηρία» η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας

Σε «ομηρία» η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας

Σύγκρουση με το Γενικό Συμβούλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας βρίσκεται η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας μετά την ανοικτή σύγκρουση με το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Τράπεζας.

Το Ταμείο, το οποίο συνεδρίασε χθες εκ νέου, ανέβαλε προς το παρόν τις αποφάσεις του προκειμένου να μην έρθει σε ευθεία ρήξη με τον SSM και την ΤτΕ. Οι υψηλοί τόνοι εναντίον της διοίκησης Φραγκιαδάκη στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ παραμένουν, όπως παραμένει και η απειλή της έκτακτης ΓΣ των μετόχων. Ωστόσο η απόφαση αναβλήθηκε προσωρινά για να μην έρθει το ΤΧΣ σε ευθεία ρήξη με την ΤτΕ και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM). Στο μεταξύ ο κ. Φραγκιαδάκης προσπαθεί να εξομαλύνει την κατάσταση με δηλώσεις είτε σε εφημερίδες είτε στο ΑΠΕ, όπου εκφράζει την πρόθεση του να συνεργαστεί αρμονικά με το βασικό μέτοχο της τράπεζας, το ΤΧΣ.

Ωστόσο οι παρεμβάσεις αυτές δεν φαίνεται προς το παρόν να έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Αντίθετα, αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση των SSM – ΤτΕ που ζήτησαν να αποφευχθεί η Γενική Συνέλευση. Ωστόσο η σύγκλιση έκτακτης ΓΣ παραμένει νομικό δικαίωμα του ΤΧΣ και η αναβολή του σχετικού αιτήματος θεωρείται «διπλωματικού χαρακτήρα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση