HomeΚΡΗΤΗΠροετοιμασίες για την άφιξη και τη φιλοξενία των προσφύγων από το Δήμο Ηρακλείου

Προετοιμασίες για την άφιξη και τη φιλοξενία των προσφύγων από το Δήμο Ηρακλείου

Συνάντηση με προέδρους δημοτικών κοινοτήτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Ηρακλείου είχε το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου για το Προσφυγικό.

Στη συνάντηση, εκτός του κ. Γιάννη Ξυλούρη εκ μέρους της «Δύναμης Πολιτών» και του κ. Αριστείδη Αθανασάκη εκ μέρους των «Ενεργών Πολιτών», παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών κ. Gian Andrea Garancini.

Συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το πολύ σημαντικό αυτό θέμα. Οι πρόεδροι ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας που χρηματοδοτεί την φιλοξενία των προσφυγών σε μικρά ξενοδοχεία και διαμερίσματα, το οποίο αποτελεί και το σχέδιο που έχει προκρίνει ως το πλέον ενδεδειγμένο η ΠΕΔ Κρήτης , ενώ τους ζητήθηκε από την Επιτροπή να βοηθήσουν προετοιμάζοντας τις τοπικές κοινωνίες για να υποδεχθούν, εφόσον χρειαστεί, ομαλά και δίχως προβλήματα τους πρόσφυγες.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα και η ανταπόκριση των προέδρων στο συγκεκριμένο αίτημα υπήρξε θετική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση