HomeHL-Greece«Καζάνι που βράζει» οι συγκοινωνίες: Μνημόνιο στον ΟΑΣΑ και Υπερταμείο διχάζουν τους συνδικαλιστές

«Καζάνι που βράζει» οι συγκοινωνίες: Μνημόνιο στον ΟΑΣΑ και Υπερταμείο διχάζουν τους συνδικαλιστές

Παρά τη συνάντηση με τον Υπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κύριο αίτημα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, ξεκινούν σήμερα τις απεργιακές κινητοποιήσεις του τα σωματεία του Μετρό και του τραμ, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τους συνδικαλιστές των άλλων κλάδων (Ηλεκτροδηγών μετρό και τραμ, εργαζομένων ΗΣΑΠ, Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό) που αποφάσισαν να αναστείλουν τις προγραμματισμένες στάσεις εργασίας.

Παρά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, οι συνδικαλιστές του Μετρό και του τραμ κράτησαν αποστάσεις από τις δεσμεύσεις του υπουργού ότι θα προηγηθεί διάλογος πριν υλοποιηθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης στον ΟΑΣΑ που φοβούνται ότι θα προκαλέσει εργασιακούς κραδασμούς.

Έτσι, η σημερινή ταλαιπωρία των επιβατών είναι δεδομένη και θα επιβαρυνθεί με την άφιξη του Αμερικανού Προέδρου. Ο λόγος είναι ότι η στάση στα δύο μέσα είναι προγραμματισμένη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00, θα παραταθεί όμως μέχρι τις 11:30 τουλάχιστον αφού έως τότε θα είναι κλειστοί οι κεντρικοί σταθμοί του μετρό με απόφαση της αστυνομίας. Το διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο, ενώ από τις 12 θα κλείσουν σταδιακά οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μ. Μουσικής, Ακρόπολη και Συγγρού-ΦΙΞ, πράγμα που σημαίνει ότι για τις επόμενες ώρες το μετρό θα υπολειτουργεί.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση