Τις φωνές τους πρόκειται να ενώσουν σήμερα οι γονείς των μαθητών των σχολείων, που συστεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα του Καπετανάκειου.

Οι σύλλογοι γονέων των δύο σχολείων διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αρχικά στην Περιφέρεια Κρήτης και έπειτα στη Λότζια, με φόντο το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου, που παραμένει άλυτο τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Σε ανακοίνωση τους, αναφέρουν: “Ύστερα από οκτώ χρόνια το κτηριακό πρόβλημα του Καπετανάκειου, του ιστορικού κτιρίου που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο, παραμένει ΑΛΥΤΟ.

Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε παράγκες στο χώρο της αυλής. Πάνω από 800 μαθητές και εκπαιδευτικοί στριμώχνονται σε λίγα τετραγωνικά που έχουν μείνει για προαύλιο, δίπλα στο ερειπωμένο γιαπί, πλάι στις λαμαρίνες περίφραξης, μέσα στη σκόνη, με καθημερινό κίνδυνο για το χειρότερο ατύχημα (από τύχη πέρυσι στη κακοκαιρία ιπτάμενη λαμαρίνα δεν χτύπησε κάποιους)! Δεν θα περιμένουμε άλλο.Τη Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 12.00 το μεσημέρι οι Σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων μαζί με τους εκπαιδευτικούς (σύλλογοι διδασκόντων με την κάλυψη της ΕΛΜΕ που κήρυξη στάση εργασίας) και οι μαθητές των δύο σχολείων οργανώνουμε κινητοποίηση, με πορεία διαμαρτυρίας από το Καπετανάκειο στη Περιφέρεια και τον Δήμο. Για να απαιτήσουμε από κάθε αρμόδιο, ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Ξεπέρασμα κάθε γραφειοκρατικού εμποδίου και άμεση εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου. Να ενημερώσουμε, πως η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Κάθε άλλη αναβολή θα τη θεωρήσουμε σαν ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ζωή και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορούν να περιμένουν. Καλούμε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές με τη συμμετοχή μας να δείξουμε την απόφαση μας να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας..

Καλούμε όλους αυτούς που πέρασαν τα μαθητικά τους χρόνια στο Καπετανάκειο να εκδηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους με τη συμμετοχή στη πορεία. Καλούμε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, που έζησαν και ζουν το εμβληματικό αυτό κτίριο σαν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, να είναι μαζί μας στον αγώνα για να παραμείνει ΣΧΟΛΕΙΟ”.

Διαφήμιση