HomeΕΛΛΑΔΑΠορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ προαναγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα

Πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ προαναγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα

«Σπάει» την απαγόρευση διαδηλώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Με αποφάσεις αντιδημοκρατικές και αυταρχικές, ανάλογες και ακόμη χειρότερες πολιτικά, των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει και η μεταλλαγμένη, νεομνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, απαγορεύοντας κάθε διαδήλωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Η ΛΑΕ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, έχει απεμπολήσει οποιαδήποτε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματα και την πλειονότητα του ελληνικού λαού, από την ιστορική «κωλοτούμπα» το καλοκαίρι του 2015 και την προδοτική αντιμετώπιση του ιστορικού «ΟΧΙ» της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας, και προσθέτει:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με το σύνολο των παλαιομνημονιακών πολιτικών δυνάμεων, αποτελούν – και με τη «βούλα» – φερέφωνα και εξαπτέρυγα του πιο ακραίου νεοφιλελεύθερου λόμπι. Ως «πειθήνια όργανα» των εταίρων – δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων», αυτή τη φορά απαγορεύουν δημοκρατικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των ΗΠΑ και του ιερατείου της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης, ακολουθώντας την τακτική «κάν’ το όπως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος».

Η ΛΑΕ αναφέρει ότι «παρά την αντιδημοκρατική απόφαση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, η Λαϊκή Ενότητα, φορείς της αριστεράς, κινήματα, αλληλέγγυοι και πολίτες, οι οποίοι αυθόρμητα, θέλουν να αντιδράσουν απέναντι στον πόλεμο και τη φτώχεια που επιβάλλουν ΗΠΑ και Ευρώπη, θα είναι παρόντες στους δρόμους της Αθήνας». Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους πολίτες σε προσυγκέντρωση αύριο στις 5 μ.μ. στην πλατεία Βεραντζέρου και στη συνέχεια, στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση