HomeΕΛΛΑΔΑΝέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Aπό 30 έως 49 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντός του Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει ένα νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας από 30 έως 49 ετών, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα σε αυτούς που είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα ανεργίας του Οργανισμού για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών να προσληφθούν σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα θα δώσει έμφαση σε μακροχρόνια άνεργους, καθώς στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε αυτό θα καταβάλει επιχορήγηση 15 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα από τρεις έως 12 μήνες, και 18 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους (εγγεγραμμένοι στα μητρώα για περισσότερο από 12 μήνες). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά, ενώ περισσότερα στοιχεία μπορούν να βρουν στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, δήλωσε ότι το πρόγραμμα αποβλέπει στην απορρόφηση της ανεργίας στις ηλικίες που απευθύνεται, ελπίζοντας ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα γίνει η σωστότερη επιλογή προσωπικού και η διεύρυνση των ευκαιριών απασχόλησης των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση