HomeHL-SportsΛύτρωση στις καθυστερήσεις για την Εθνική, 1-1 με τη Βοσνία στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Λύτρωση στις καθυστερήσεις για την Εθνική, 1-1 με τη Βοσνία στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι με νεύρα, ένταση, αποβολές και επεισόδια στην εξέδρα η Ελλάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Βοσνία στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής η Ελλάδα έφτασε τους 10 βαθμούς και παρέμεινε στη δεύτερη θέση, έχοντας το αβαντάζ των τριών περισσότερων βαθμών από τους Βόσνιους.

Το γκολ της Εθνικής σημείωσε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιώργος Τζαβέλλας, ενώ το γκολ των Βόσνιων χρεώθηκε αυτογκόλ του Καρνέζη (32’). Στο 80′ μετά από διαπληκτισμό παικτών αποβλήθηκε ο Παπαδόπουλος για την Εθνική και ο Τζέκο για τη Βοσνία.

Παράλληλα, η Εθνική είχε δοκάρι με τον Φορτούνη στο 55’, ενώ συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή της, έπαιξε πιο ορθόδοξα και κατάφερε να φτάσει στην πολύτιμη ισοφάριση.

Το γκολ του Τζαβέλλα κράτησε την Ελλάδα αήττητη μετά από 4 αγώνες, Στον 8ο όμιλο προηγείται το Βέλγιο με 12 βαθμούς, ακολουθεί η Εθνική στους 10 και η Βοσνία στους 7. Στις 25 Μαρτίου η Εθνική δοκιμάζεται στο πιο δύσκολο παιχνίδι της στον όμιλο με αντίπαλο το Βέλγιο στις Βρυξέλλες, ενώ οι Βόσνιοι υποδέχονται το Γιβραλτάρ.

Η Βοσνία ήταν η ομάδα που μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη φρεσκάδα και αυτοπεποίθηση για τη νίκη. Οι αντίπαλοι της Ελλάδας πήραν τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να δημιουργήσεις τις ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ. Οι Χαΐροβιτς και Τζέκο απείλησαν την εστία του Καρνέζη, ενώ η υπεροχή των Βόσνιων, μετατράπηκε σε γκολ στο 32’. Ο Πιάνιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια στο σώμα του Ορέστη Καρνέζη.

Η Ελλάδα απείλησε επί της ουσίας για πρώτη φορά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Μήτρογλου πλάσαρε, μετά από κάθετη πάσα του Σάμαρη, όμως ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε και κράτησε το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική μπήκε πιο αποφασισμένη να φτάσει στο γκολ. Στο 55’ ο Κώστας Φορτούνης είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι, μετά από το δυνατό σουτ που επιχείρησε και την απόκρουση του Μπέγκοβιτς. Στη συνέχεια ο Έντιν Τζέκο απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για να πτυχή δεύτερο γκολ για λογαριασμό της ομάδας του, ενώ στο 72’ ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να πλασάρει. Ακολούθησε μία άστοχη κεφαλιά του Πιάνιτς, ενώ στο 80’ ήρθαν οι δύο αποβολές!

Ο Παπασταθόπουλος έκανε φάουλ στον Τζέκο, ο Βόσνιος εκνευρίστηκε και του κατέβασε το σορτσάκι, ενώ ήταν πεσμένος στο χορτάρι και τα αίματα άναψαν! Ο Βόσνιος φορ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ απευθείας κόκκινη είδε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος!

Ο ρυθμός έγινε στη συνέχεια πιο γρήγορος και τελικά η Εθνική λυτρώθηκε! Στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παπασταθόπουλος εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Ζουκάνοβιτς έδιωξε με το κεφάλι και ο Τζαβέλλας έπιασε στην κίνηση «γεμάτο» σουτ με εξωτερικά φάλτσα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, που πανηγυρίστηκε έντονα!

Γκολ: 90’+5 Τζαβέλας – 32′ αυτ. Καρνέζης
55′ δοκάρι ο Φορτούνης

Κίτρινες κάρτες: Σάμαρης, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας – Σπάχιτς, Τζέκο, Πιάνιτς, Χαΐροβιτς, Λούλιτς, Γιάγιαλο, Βράνιες

Κόκκινες κάρτες: 80′ Κ. Παπαδόπουλος – Τζέκο

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Μανιάτης (61′ Γιαννιώτας), Σάμαρης, Μάνταλος (87′ Καρέλης), Φορτούνης, Σταφυλίδης, Μήτρογλου.

Βοσνία (Μεχμέντ Μπατζάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Βράνιες, Σπάχιτς (70′ Σούνιτς), Ζουκάνοβιτς, Κολάζινακ, Γιάγιαλο, Χαΐροβιτς (87′ Μπίτσακτσιτς), Λούλιτς, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς (84′ Τζούριτς), Τζέκο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση