HomeΕΛΛΑΔΑΘεοδωράκης: Τα υπουργεία έχουν γεμίσει με παιδιά, ανίψια, φίλους, φίλες

Θεοδωράκης: Τα υπουργεία έχουν γεμίσει με παιδιά, ανίψια, φίλους, φίλες

Πολύ αργή προσαρμογή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ αργή προσαρμογή στην πραγματικότητα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση είναι η πολύ αργή προσαρμογή στην πραγματικότητα. Άργησαν να κάνουν τη συμφωνία με τους δανειστές και αυτό στοίχισε στη χώρα κάποια δεκάδες δισεκατομμύρια.

Και στην τηλεόραση αντί να ρυθμίσουν αμέσως το θολό τοπίο τσαλαβουτήσανε για 2 σχεδόν χρόνια σε σοβιετικού τύπου θεωρίες. Τέσσερα κανάλια, υπουργός-καναλάρχης και άλλα τέτοια αδιανόητα. Διαλύθηκε η τηλεοπτική αγορά. Τα δημόσια ταμεία έχασαν δεκάδες εκατομμύρια. Και βέβαια αναγορεύσαμε ως μοναδικό θέμα της δημόσιας ζωής την τηλεόραση. Λες και δεν είχαμε άλλα προβλήματα».

Σε ερώτηση για το αν βλέπει σύντομα εκλογές, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε «δεν νομίζω ότι είναι στους σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα οι εκλογές. Και οι 153 είναι μπετόν. Έχουν δεθεί ποικιλοτρόπως με το κομματικό κράτος. Τα υπουργεία έχουν γεμίσει με παιδιά, ανίψια, φίλους, φίλες. Νέα υπουργεία, νέες γραμματείες. Γιατί να τα εγκαταλείψουν όλα αυτά;».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για το αίτημα της ΝΔ για προσφυγή στις κάλπες τόνισε: «Πότε θέλει εκλογές η ΝΔ; Σε τρεις μήνες; Σε τέσσερις; Σε πέντε; Γιατί ακούω τώρα τα στελέχη της να λένε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Εκλογές και αξιολόγηση δεν πάνε μαζί. Ούτε εκλογές και πρόγραμμα Ντράγκι. Το «εδώ και τώρα εκλογές» μπορεί να αρέσει στις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν είναι επαρκής πολιτική πρόταση. Πρέπει να σιγουρέψουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία. Να μην χάσουμε άλλα ευρωπαϊκά χρήματα. Να σκεφθούμε δηλαδή πρώτα την πατρίδα και μετά τα κόμματά μας».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «οι δημοσκοπήσεις έχουν περίπου 50% αναποφάσιστους. Και στις περισσότερες, με την αναγωγή των αναποφάσιστων, το Ποτάμι μπαίνει στην Βουλή», εξέφρασε την άποψη ότι οι ψηφοφόροι του Ποταμιού οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν με χαλαρότητα τις δημοσκοπήσεις την κρίσιμη στιγμή θα συσπειρωθούν και προσέθεσε: «Υπάρχουν δουλειές που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει στο πολιτικό σύστημα, όπως η σύγκρουση με το κομματικό κράτος. Ή πιστεύετε ότι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουσθούν ποτέ με το κομματικό κράτος που οι ίδιοι δημιούργησαν και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συντηρούν;».

Τέλος, για το αν υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε «καμία».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση