HomeΚΡΗΤΗΠρωτοβουλία ΑΔΜΗΕ για τη βυθομέτρηση στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο

Πρωτοβουλία ΑΔΜΗΕ για τη βυθομέτρηση στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο

Στόχος η αύξηση του ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τροποποίηση ενός όρου της διακήρυξης του διαγωνισμού βυθομέτρησης για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ. Συγκεκριμένα, ο ΑΔΜΗΕ ζητάει πλέον από τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν πίνακα παρομοίων ερευνών, που εκτελέστηκαν ή εκτελούνται από τον διαγωνιζόμενο την τελευταία δεκαετία αντί για πενταετία, όπως προέβλεπαν αρχικά οι όροι του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η τροποποίηση έγινε ώστε να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό, μετά κι από αντίστοιχες παραινέσεις υποψήφιων ενδιαφερομένων, δεδομένου ότι την τελευταία πενταετία λίγα ήταν τα σχετικά έργα που υλοποιήθηκαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει εκδηλωθεί και διεθνές ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου. Θυμίζουμε ότι η διακήρυξη αφορά στην εκπόνηση του έργου προμελέτης γραφείου και αναγνωριστικής ωκεανογραφικής – βυθομετρικής έρευνας από τον Κόλπο Νεάπολης της Νότιας Πελοποννήσου, μέχρι τον Κόλπο Κισσάμου της Δυτικής Κρήτης, προκειμένου να εγκατασταθεί το υποβρύχιο καλώδιο των 150 kV.

Πλέον, μετά και από την τροποποίηση αυτή, ο ΑΔΜΗΕ αναμένει το αυξημένο ενδιαφέρον να μετουσιωθεί και σε κατάθεση συμφερουσών προσφορών μέχρι Με βάση τους όρους της προκήρυξης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν προσφορές μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ενώ ο ανάδοχος οφείλει να παραδώσει τη μελέτη σε διάστημα 105 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

Στη συνέχεια, η τεχνική έκθεση της έρευνας θα ενσωματωθεί στην διακήρυξη του έργου της διασύνδεσης Νοτίου Πελοποννήσου – Κρήτης, με σκοπό την παροχή ενδεικτικών πληροφοριών στους υποψήφιους προσφέροντες για την προ την εγκατάσταση τελική έρευνα και μελέτη που θα απαιτηθεί για τον τελικό σχεδιασμό, την ασφαλή πόντιση και την δυνατότητα ταφής των καλωδίων για προστασία από εξωτερικές παρεμβάσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση