HomeHL-SportsΟι κερδισμένοι της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Οι κερδισμένοι της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakisΤου Ευθύμη Φασουλάκη

 Το διήμερο 10-11/11 , διεξήχθη η 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Μια αγωνιστική με πολλά αποτελέσματα-έκπληξη , που έφερε 6 ομάδες ισόβαθμες στην δεύτερη  θέση με 10 βαθμούς.

Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες , ο Παναθηναϊκός , αφού έκανε τα εύκολα δύσκολα , κέρδισε την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ με 83-75 , ενώ ο Ολυμπιακός παρά την υπερπροσπάθεια του 4ου δεκαλέπτου , ηττήθηκε στην Πόλη από την Γαλατασαράι με 89-87.

Ας δούμε τις ομάδες που κέρδισαν έδαφος σε αυτήν την αγωνιστική , όπου αντί να διαμορφώνονται ισορροπίες σιγά σιγά , όλο και περισσότερες ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση και τις θέσεις που οδηγούν στο πλεονέκτημα έδρας.

Παναθηναϊκός : Οι Πράσινοι , επικράτησαν της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 83-75 ,στην παράταση ( κανονική διάρκεια 67-67 ) διατήρησε το αήττητο στην έδρα του και ανέβασε το ρεκόρ του στο 4-2. Η ομάδα του Πασκουάλ , είχε το προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και παρότι άφησε δύο φορές μεγάλες διαφορές να φύγουν από τα χέρια της , με αποκορύφωμα το 0-15 που έκανε το 64-52 , 64-67 , έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και εκεί σοβαρεύτηκε και κέρδισε.

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟ ήταν ο πληθωρικός Κρις Σίγκλετον με 26 πόντους και 6 ριμπάουντ , ο Γκιστ με 12 πόντους , 8  ριμπάουντ , 3 κλεψίματα και το καθοριστικό καλάθι που έφερε τον αγώνα στην παράταση και φυσικά ο Νικ Καλάθης με 13 πόντους , 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Πλέον οι Πράσινοι είναι μες στις ομάδες που είναι στην δεύτερη θέση και θα προσπαθήσει για το καλύτερο στους δύο αγώνες της επόμενης βδομάδας με Ρεάλ εκτός και ΟΣΦΠ εντός για να διατηρηθεί ψηλά.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας :  Οι Πρωταθλητές Ευρώπης , όχι μόνο διατηρούνται η μόνη αήττητη ομάδα , αλλά μετά την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της Φενέρ, έχουν διαφορά 2 νίκες από τους άμεσους αντιπάλους τους.

Για να το πετύχουν αυτό , χρειάστηκε μια πολύ δύσκολη νίκη στην Μόσχα επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 91-90. Κλειδί για την επικράτηση ήταν η αντίδραση της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη στο δεύτερο δεκάλεπτο , στην αρχή του οποίου ήταν πίσω στο σκορ με 17-26. Πέτυχαν επιμέρους σκορ 32-12 για το 49-38 του ημιχρόνου και έφτασαν τελικά στην δύσκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη.

Κορυφαίοι για την ΤΣΣΚΑ  , όπως σχεδόν σε κάθε αγώνα , ο διαστημικός Ντε Κολό με 28 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Μίλος Τεόντοσιτς  με 15 πόντους κα 6 ασίστ.

Στα δύο συνεχόμενα παιχνίδια της επόμενης βδομάδας , με νίκη στην Τουρκία επί της Νταρουσάφακα θα θέσει τις βάσεις για το 8-0 καθώς θεωρητικά το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις είναι ευκολότερο.

Μπασκόνια :  Οι Βάσκοι , πέτυχαν το αποτέλεσμα της αγωνιστικής , συντρίβοντας με 86-52 την Φενερμπακτσέ , δημιουργώντας ουσιαστικά, αυτήν την επταπλή ισοβαθμία στην δεύτερη θέση.

Μετά από ένα κλειστό πρώτο δεκάλεπτο , η Μπασκόνια πάτησε γκάζι και επιβλήθηκε πλήρως στην ανήμπορη να αντιδράσει ,Φενέρ.

Για τους Βάσκους  , η τριάδα Λάρκιν , Μπαρνιάνι , Βόιγκμαν που πέτυχε από 13 πόντους έδωσε την ώθηση για αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα.

Ούνιξ Καζάν :  Οι Ρώσοι , τις δύο τελευταίες αγωνιστικές , έδειξαν ότι δεν θα αποτελέσουν σάκο του μποξ και ότι είναι ένας αξιόλογος αντίπαλος. Επιβλήθηκαν του παραπαίοντος Ερυθρού Αστέρα με 65-62 και συνεχίζουν την προσπάθεια τους για αναρρίχηση στην βαθμολογία.

Φυσικά ο ακρογωνιαίος λίθος που οδήγησε σε αυτήν την επικράτηση , ήταν ο εκπληκτικός  , Κιθ Λάνγκφορντ που πέτυχε 23 πόντους και κατέβασε 5 ριμπάουντ.

Με έστω μια νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια , με Εφές ( εκτός) και Μακάμπι (εντός) , η Ούνιξ θα είναι στις ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο στην οκτάδα.

Σημαντική επικράτηση ήταν και αυτή της Γαλατασαράι επί του Ολυμπιακού , τόσο γιατί ήταν η πρώτη νίκη των Τούρκων όσο και γιατί κράτησε πίσω τους Πειραιώτες . Η Μπαρτσελόνα και η Νταρουσάφακα , κέρδισαν δυσκολότερα από το αναμενόμενο στην έδρα τους Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ αντίστοιχα ενώ και η Αρμάνι συνέχισε τις ψηλές πτήσεις κερδίζοντας την απογοητευτική Εφές με 105-92.

Εκτός της ΤΣΣΚΑ που δείχνει να ξεφεύγει βαθμολογικά , 8 ομάδες διεκδικούν τις υπόλοιπες 3 θέσεις που θα οδηγήσουν στην πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας.

Η επόμενη εβδομάδα , με διπλή αγωνιστική , θα κρίνει πολλά και αν δεν υπάρξουν περαιτέρω εκπλήξεις θα αρχίσει να διαμορφώνει ισορροπίες .

Διαφήμιση
Διαφήμιση