HomeΚΡΗΤΗΈκλεβαν τα τάματα των πιστών και τα πουλούσαν!

Έκλεβαν τα τάματα των πιστών και τα πουλούσαν!

Η ΕΛΑΣ εξιχνίασε δύο υποθέσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εξιχνίαση δύο υποθέσεων κλοπών από Ιερούς Ναούς στα Χανιά προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Κισσάμου, οι οποίοι συνέλαβαν μια 44χρονη γυναίκα και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος άλλων δύο ατόμων.

Τη 44χρονη συλληφθείσα εκτός από την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, αντιμετωπίζει και κατηγορίες που σχετίζονται με παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσίων.

Η 44χρονη μαζί με έναν 60χρονο και έναν 51χρονο άνδρα είχαν καταφέρει να αρπάξουν τάματα των πιστών από δύο εκκλησίες της περιοχής της Κισάμου, τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν σε κοσμηματοπωλεία.

Αναλυτικότερα, στις 2 Νοεμβρίου 2016 σε περιοχή του Δήμου Κισάμου, η 44χρονη συλληφθείσα με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από Ιερό Ναό κοσμήματα που είχαν αφήσει οι πιστοί ως τάματα και διέφυγε με Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 60χρονος συνεργός της.

Στη συνέχεια τα δύο άτομα διέθεσαν προς πώληση τα αφαιρεθέντα κοσμήματα σε κατάστημα της πόλης των Χανίων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν τα κλεμμένα τάματα τα οποία και επιστράφηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού από όπου και είχαν αφαιρεθεί.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, προέκυψε ότι και στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 σε περιοχή του Δήμου Αποκόρωνα, η ίδια γυναίκα είχε διαπράξει ακόμα μια κλοπή από Ιερό Ναό, αφαιρώντας χρήματα και τάματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 51χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της συλληφθείσας βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Η 44χρονη ιερόσυλος θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση