HomeHL-Economy«Βουτιά» 9,2 δις των εσόδων παρά τη φορολογική λαίλαπα

«Βουτιά» 9,2 δις των εσόδων παρά τη φορολογική λαίλαπα

Σε ελεύθερη πτώση τα κρατικά έσοδα, αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η καταιγίδα φόρων που έχει πλήξει πολίτες και επιχειρήσεις από το 2010 έως και σήμερα, όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία, οδήγησε σε… μείωση των κρατικών εσόδων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» από το πρώτο μνημόνιο έως και σήμερα, έχουν επιβληθεί μέτρα (προσπάθειας…) αύξησης των εσόδων συνολικού ύψους 37 δισ. ευρώ αλλά αποδεικνύονται σχεδόν πλήρως αναποτελεσματικά. Βάσει των επίσημων στοιχείων της Κομισιόν, στο εξεταζόμενο διάστημα τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν κατά 9,2 δισ. ευρώ.

Εν συνόλω οι ελληνικές κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της μνημονιακής περιπέτειας της οικονομίας έχουν ψηφίσει μέτρα συνολικού ύψους 72,6 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν κατά κύριο λόγο περικοπές δαπανών, νέους φόρους και ορισμένους νέους «τρόπους» αύξησης των εσόδων. Στην, μεν, περίπτωση της περικοπής δαπανών τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποδεικνύονται απόλυτα επιτυχημένα, δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο με την επιβολή όλων και περισσότερων φόρων σε μία οικονομία η οποία, ούτως ή άλλως, δεν φαίνεται να αντέχει να πληρώνει… επ’ άπειρον!

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση