HomeHL-GreeceΣύλληψη 39χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Σύλληψη 39χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Εντοπίστηκε με τη συνδρομή και της Europol

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθη 39χρονος από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης, έγινε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων του Εθνικού Γραφείου της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, για εντοπισμό πέντε ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα.

Από την διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που έγινε, καθώς και από αλληλογραφία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν στον 39χρονο.

Κλιμάκιο αστυνομικών της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του 39χρονου, σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ηλεκτρονικός υπολογιστής και ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο, κινητό τηλέφωνο, εσωτερικός σκληρός δίσκος, εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB κάρτα αποθήκευσης και πλήθος αρχείων (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση