HomeHL-GreeceΠοιά μηνύματα θα φέρει ο Ομπάμα στην Αθήνα

Ποιά μηνύματα θα φέρει ο Ομπάμα στην Αθήνα

Αναμένεται να αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό, σε συμβολικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, αφού θα ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, αναμένεται να στείλει ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, κατά δήλωση του εκπροσώπου του.

Όπως μεταδίδει από τις ΗΠΑ η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως «ο πρόεδρος Ομπάμα βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με το ΔΝΤ, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να διευθετηθεί». Ειδικότερα, «θα ζητήσει ελάφρυνση χρέους», ενώ «θα επαινέσει την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις», με την προσθήκη ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου του Λ. Οίκου, «ο πρόεδρος Ομπαμα ήθελε χρόνια να επισκεφτεί την Ελλάδα, αναγνωρίζει τις θυσίες ελληνικού λαού και με την επίσκεψη στέλνει μήνυμα στήριξης».

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, αλλαγές φαίνεται πως θα υπάρξουν στο πρόγραμμα του Μπάρακ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Πληροφορίες θέλουν να ακυρώνεται η ομιλία του αμερικανού προέδρου στην Πνύκα για λόγους ασφαλείας. Αντίθετα, η ομιλία θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι επισκέψεις του Μπαράκ Ομπάμα στη Γερμανία και στην Ελλάδα βρέθηκαν και στην ατζέντα της χθεσινής συνάντησης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ με τον νικητή των προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ο οποίος ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση