HomeHL-WorldΤα πρωτοσέλιδα για τον Τραμπ: Ούτε το Άγαλμα της Ελευθερίας το πιστεύει

Τα πρωτοσέλιδα για τον Τραμπ: Ούτε το Άγαλμα της Ελευθερίας το πιστεύει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εντυπωσιακούς τίλους ενδεικτικούς της δυσπιστίας και του προβληματισμού που υπάρχει για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ υποδέχεται ο διεθνής Τύπος το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ ένα 24ωρο σχεδόν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που έφερε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών στο Οβάλ Γραφείο.

Χαρακτηριστικότερο όλων το πρωτοσέλιδο της γαλλικής Liberation με τον χαρακτηριστικό τίτλο American Psycho σε μαύρο φόντο παραπέμποντας στη ομώνυμη ταινία του 1999 με πρωταγωνιστή έναν ψυχρό χρηματιστή ο οποίος διακατέχεται από την ψύχωση της κοινωνικής επίδειξης.

TRAMP EFHMERIDES1

«Ο Τραμπ κερδίζει και ο κόσμος περιμένει» σχολιάζει ο Guardian ο οποίος σε 12 σελίδες επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα αν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα καταστρέψει την Αμερική.

TRAMP EFHMERIDES2

Για την αμερικανική επανάσταση δια χειρός Τραμπ γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Daily Telegraph.

TRAMP EFHMERIDES3

Με ένα σκίτσο που δείχνει το Άγαλμα της Ελευθερίας να κρατάει κλειστά τα μάτια του σαν να μην πιστεύει το εκλογικό αποτέλεσμα σχολιάζει τη νίκη Τραμπ η Daily Mirror συνοδεύοντας το πρωτοσέλιδο με το ρητορικό ερώτημα «τι έκαναν;».

TRAMP EFHMERIDES4

Πιο οικονομικό το σχόλιο των Financial Times που γράφουν ότι ο Τραμπ κινείται στην κατεύθυνση να διαβεβαιώσει τους σοκαρισμένους συμμάχους και τους νευρικούς επενδυτές.

TRAMP EFHMERIDES5

Trumpquake γράφει η Daily Mail σχολιάζοντας τον «σεισμό» που προκαλεί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

TRAMP EFHMERIDES6

Με ένα καρέ από την εμφάνιση του νέου προέδρου των ΗΠΑ στους Simpsons σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα η Sun επιλέγοντας τη χαρακτηριστική ατάκα του Homer, «D’ Oh».

TRAMP EFHMERIDES7

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση