HomeΚΡΗΤΗΖητείται πλοίο για να… βυθιστεί!

Ζητείται πλοίο για να… βυθιστεί!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την έγκριση της οικονομοτεχνικής μελέτης για τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στον Άγιο Νικόλαο, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, δήλωσε στο anatolh.com: «Η έγκριση της οικονομοτεχνικής μελέτης είναι ένα από τα βήματα που μας υπέδειξε το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών- ΕΛΚΕΘΕ-  για την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας για τη δημιουργία του Καταδυτικού Πάρκου. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, που θα μας υποδείξει ο ερευνητής του ΙΘΑΒΙΓ του ΕΛΚΕΘΕ και διευθυντής του Ενυδρείου Κρήτης Κώστας Ντούνας, με τον οποίο ο Δήμος Αγίου Νικολάου συνεργάζεται για το θέμα αυτό από παλαιότερα και εμείς ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε τη συνεργασία, ώστε να ολοκληρωθεί σωστά η απαιτούμενη διαδικασία».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό η διοίκηση της ΔΑΕΑΝ για την εξασφάλιση κατάλληλου σκάφους για να βυθιστεί στο βυθό, εντός των ορίων της θαλάσσιας έκτασης που θα παραχωρηθεί από το δημόσιο, για τη δημιουργία του Καταδυτικού Πάρκου.

«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα λήξει το ζήτημα της εξεύρεσης σκάφους, περίπου 40 μ. μήκος, για να βυθιστεί στην περιοχή του Καταδυτικού Πάρκου. Είμαστε σε διαπραγμάτευση με φορέα που διαθέτει τέτοιο σκάφος και ελπίζω ότι η υπόθεση θα λήξει σύντομα, αισίως, οπότε και σιγά- σιγά θα παίρνει σάρκα και οστά το ζήτημα της δημιουργίας του πάρκου. Είναι μια υποδομή πολύ σημαντική για τον τόπο και το τοπικό τουριστικό προϊόν», συμπλήρωσε ο κ. Ζερβός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση