HomeΚΡΗΤΗΗ φιλοξενία των προσφύγων… και πάλι στο επίκεντρο της ΠΕΔ Κρήτης-Ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι

Η φιλοξενία των προσφύγων… και πάλι στο επίκεντρο της ΠΕΔ Κρήτης-Ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με δημάρχους της Κρήτης είχε νωρίτερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη Λότζια, προκειμένου να ενημερώσει όλους για τη συνάντηση, που είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού και την εμπλοκή του νησιού.

Ο κ. Λαμπρινός για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε ότι η άφιξη των προσφύγων θα ξεκινήσει σταδιακά από την άνοιξη του 2017 με συνολικά 2.000 πρόσφυγες να φτάνουν στην Κρήτη.

Μάλιστα όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δήμοι θα ξεκινήσουν άμεσα τις προετοιμασίες, ώστε όταν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα επισκεφθεί την Κρήτη ο κ. Μουζάλας, οι δήμαρχοι να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τη φιλοξενία των προσφύγων.

Μάλιστα συμφωνήθηκε την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί εκ νέου νέα συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχουν ένας δήμαρχος από κάθε νομό του νησιού, αλλά και άλλοι φορείς, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η καλύτερη οργάνωση των υποδομών φιλοξενίας των προσφύγων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση