HomeΚΟΣΜΟΣΕπίθεση καμικάζι στο προξενείο της Γερμανίας στο Αφγανιστάν

Επίθεση καμικάζι στο προξενείο της Γερμανίας στο Αφγανιστάν

2 νεκροί, 84 τραυματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο νεκροί και τουλάχιστον 84 τραυματίες είναι ο απολογισμός επιθεσης Ταλιμπάν στο προξενείο της Γερμανίας στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ του βόρειου Αφγανιστάν.

Εκπρόσωπος της αφγανικής αστυνομίας, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The New York Times επιβεβαίωσε τα θύματα.

Μια έκρηξη αυτοκινήτου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών σημειώθηκε στο προξενείο της Γερμανίας και την ακολούθησε μια έκρηξη μέσα στο ξενοδοχείο Μαζάρ, όπου στεγάζεται η γερμανική διπλωματική αποστολή, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος αυτός.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο περί μιας «επιχείρησης μάρτυρα» και πρόσθεσε πως η επίθεση διαπράχθηκε «σε αντίποινα» για τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα τα οποία είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άμαχοι στην Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν την 3η Νοεμβρίου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι και άλλοι ισλαμιστές αντάρτες παρεισέφρησαν στο κτίριο για να συνεχίσουν την επίθεση, κάτι όμως το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές, αν και κάτοικοι της περιοχής γύρω από το γερμανικό προξενείο ανέφεραν πως άκουσαν πυρά σε αναρτήσεις τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος κατάφερε να φθάσει στον τόπο όπου έγινε η επίθεση, στον οποίο έχουν δημιουργήσει περίμετρο ασφαλείας οι αρχές, η έκρηξη έσπασε όλα τα τζάμια των παραθύρων σε ακτίνα «χιλιομέτρων» και τρομοκράτησε τους κατοίκους.

Στην περιοχή κάνουν υπερπτήσεις ελικόπτερα, πρόσθεσε ο ανταποκριτής.

Στο Βερολίνο, μια πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει μια ειδική ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για την επίθεση στο γερμανικό προξενείο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση