HomeΚΡΗΤΗΦωτάκης: Θα προκηρυχθούν 100 νέες θέσεις εργασίας για ερευνητές στα Ερευνητικά Κέντρα

Φωτάκης: Θα προκηρυχθούν 100 νέες θέσεις εργασίας για ερευνητές στα Ερευνητικά Κέντρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση των εργασιών του 5oυ Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων – Ιδρυμάτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, απηύθυνε χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης.

Στην ομιλία του ο κ. Φωτάκης παρουσίασε τα βασικά σημεία της πολιτικής του τομέα Έρευνας και Καινοτομίας, ενώ επεσήμανε την αύξηση της δημόσιας δαπάνης για την Έρευνα το 2015, κατά περίπου 200 εκ. ευρώ, πολιτική που οδήγησε στο ιστορικό υψηλό 0,96% του ΑΕΠ της συνολικής δαπάνης για την Έρευνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης για τo 2015.

Ο κ. Φωτάκης αναφέρθηκε στην πλήρη κάλυψη της μισθοδοσίας για το 2016 του τακτικού προσωπικού όλων των Ερευνητικών Κέντρων και τεχνολογικών φορέων όπως επίσης στην προκήρυξη 100 νέων θέσεων εργασίας για ερευνητές όλων των βαθμίδων το 2017.

Απευθυνόμενος τέλος στους εκπροσώπους του ερευνητικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού όλων των Ερευνητικών Κέντρων, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε τη σημαντική συμβολή όλων όσων εργάζονται σε αυτά, στο αξιοσημείωτο ερευνητικό έργο που παράγεται στη χώρα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση