HomeΚΡΗΤΗΣτην προμήθεια ενέργειας μπαίνει ο όμιλος Καράτζη

Στην προμήθεια ενέργειας μπαίνει ο όμιλος Καράτζη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον χώρο της προμήθειας ενέργειας ετοιμάζεται να εισέλθει ο εισηγμένος όμιλος Καράτζη, μέσω της κατά 100% θυγατρικής του εταιρείας ΚΕΝ.

Στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας επεκτείνεται ο εισηγμένος όμιλος Καράτζη, μέσω της κατά 100% θυγατρικής του εταιρείας ΚΕΝ.

H KEN, που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2016 με μετοχικό κεφάλαιο 600.000 ευρώ, έχει ήδη καταθέσει αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για άδεια προμήθειας ισχύος 300 μεγαβάτ.

karatzi-180_bΣύμφωνα δε με πληροφορίες, ενόψει έκδοσης της άδειας που αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε συζητήσεις συνεργασίας τουλάχιστον με έναν άλλο φορέα, μέσω του οποίου θα μπορεί να προωθεί τα συμβόλαια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, η ΚΕΝ αναμένεται να δώσει -μεταξύ άλλων- έμφαση στην αγορά της Κρήτης, όπου φιλοδοξεί να αποσπάσει μεγάλο μερίδιο.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Καράτζη δραστηριοποιείται στην ενέργεια εδώ και πολλά χρόνια, καθώς στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνονται έξι μονάδες φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος 15,5 μεγαβάτ.

Φυσικά, οι κυριότερες δραστηριότητες του ομίλου αφορούν στην παραγωγή χημικών προϊόντων (πολυμερείς και συνθετικές ίνες για τη γεωργία, τις κατασκευές και τη βιομηχανία) και τον ξενοδοχειακό τομέα (ήδη βρίσκεται σε λειτουργία μία ξενοδοχειακή μονάδα Α’ κατηγορίας και σχεδιάζεται μια δεύτερη).

Διαφήμιση
Διαφήμιση