HomeΚΡΗΤΗΑποστολή εξετελέσθη για τους “Πράκτορες του Πλανήτη” στον Άγιο Νικόλαο

Αποστολή εξετελέσθη για τους “Πράκτορες του Πλανήτη” στον Άγιο Νικόλαο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή των Πρακτόρων του Πλανήτη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, 335 μαθητές Γ’ και Δ΄ Δημοτικού του Δήμου Αγίου Νικολάου, καθώς και 21 εκπαιδευτικοί μπήκαν στην ομάδα των Πρακτόρων του Πλανήτη και ανέλαβαν να προστατέψουν το περιβάλλον από τα απορρίμματα.

Οι μαθητές διάλεξαν τα πρακτορικά τους ονόματα και ανέλαβαν δράση. Μεταμορφωμένοι σε Πράκτορες του Πλανήτη είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν και να μάθουν με βιωματικό τρόπο καθημερινές πρακτικές για να προστατεύουν το περιβάλλον από τα απορρίμματα. Η υπεύθυνη και συνάμα ενθουσιώδης συμμετοχή τους ήταν μία συγκινητική επιβράβευση της πρωτοβουλίας αυτής.

praktores

Μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις ανακάλυψαν την επίδραση των απορριμμάτων στο περιβάλλον, γνώρισαν την πηγή και το μέγεθος του προβλήματος, και δεσμεύτηκαν να παραμείνουν σε βάθος χρόνου Πράκτορες του Πλανήτη και να συμμετέχουν ενεργά στην επίλυσή του.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές αυτοί, με τις νέες γνώσεις και αξίες τους, να αποτελέσουν ισχυρούς πομπούς για την μετάδοση του μηνύματος της προστασίας του πλανήτη, στο σχολείο, στην οικογένεια, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητά τους.

Η συμβολή και υποστήριξη της Διευθύντριας του 3ου Δημοτικού Σχολείου κας Μουντράκη, του σχολικού συμβούλου κου Μαμάκη, αλλά και όλων των εκπαιδευτικών του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου δημοτικών σχολείων Αγίου Νικολάου που συμμετείχαν υπήρξαν καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική υλοποίηση των προβλεπόμενων δράσεων.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι χαρούμενοι μαθητές του Αγίου Νικολάου αποχαιρέτησαν τους εκπαιδευτές Πράκτορες ζητώντας μία υπόσχεση. Να γυρίσουν σύντομα για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η πρακτορική ομάδα, να διευρύνουν τις δράσεις τους και να πληθύνουν οι συνειδήσεις που δρουν υπέρ του περιβάλλοντος.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, κα Tζίνα Μαμιδάκη δήλωσε: «Η αλλαγή της στάσης σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος είναι μείζονος σημασίας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τα αποτελέσματα και την συγκινητική αποδοχή που επέδειξαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Αγίου Νικολάου στις δράσεις αντιμετώπισης του προβλήματος των απορριμμάτων και αυτό μας κάνει να νιώθουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον του τόπου και του πλανήτη μας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση